Bekijk de uitzending van Op1 terug

Do 8 april 2021 | 15:55 Op1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1 gemist? Bekijk hier naar Op1 gemist.

Op1

Datum
Do 8 april 2021
Tijd
15:55 tot 17:00
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Presentatie
Charles Groenhuijsen, Carrie ten Napel
Twitter hashtag
#op1
Deel-url
gids.tv/26148057

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Ernst Kuipers, Ton de Boer en Astrid Hertogh over de huidige vaccinatiestrategie
Trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes zijn een ‘zeer zeldzame bijwerking’ van het AstraZeneca-vaccin. Dat nieuws bracht het Europees Geneesmiddelenbureau EMA vanmiddag naar buiten. Toch wegen de voordelen van het vaccin op tegen de nadelen, vindt de EMA. Ondertussen merken de ziekenhuizen nog weinig effect van de vaccinaties. Vanavond bij Op1 bespreken Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Ton de Boer van het College ter Beoordeling Geneesmiddelen en huisarts Astrid Hertogh de huidige coronasituatie en de vaccinatiestrategie in Nederland.

Marleen de Rooy over de benoeming van de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp
Vera Bergkamp (D66) wordt de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. De leden van de Kamer hebben haar zojuist gekozen. Vanavond bij Op1 vertelt politiek verslaggever voor de NOS Marleen de Rooy hoe deze uitslag tot stand is gekomen en wat de Kamervoorzitter te wachten staat.

Bettine Vriesekoop en Debora Noordwijk over docudramaserie ‘De Droevige Kampioen’
In de docudramaserie ‘De Droevige Kampioen’ wordt de 72-jarige voormalig tafeltenniskampioen Robert Hosé gevolgd. Hij groeide op in één van de armste wijken van Curaçao, maar weet uit te groeien tot internationaal tafeltenniskampioen en succesvol ondernemer. Hij had een grote heldenstatus op het eiland, maar leeft inmiddels veertig jaar op straat, verslaafd aan drugs. Vanavond bij Op1 vertellen voormalig tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop en researcher van de documentaire Debora Noordwijk over het verhaal van Robert Hosé.

Carla van der Wal en Willem Kolkman over de schietpartij in winkelcentrum van Alphen aan den Rijn deze week 10 jaar terug
Komende vrijdag is het precies tien jaar geleden dat Nederland werd opgeschrikt door een schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Op 9 april 2011 schoot Tristan van der Vlis binnen drie minuten zes mensen dood en pleegde zelfmoord. AD-verslaggever Carla van der Wal was destijds als een van de eersten ter plaatse en maakte een reconstructie van Tristan’s leven en zijn donkerste dagen. Hiervoor sprak ze onder andere met familierechercheur Willem Kolkman, die destijds de ouders van Tristan bijstond. Vanavond vertellen ze samen bij Op1 hoe het destijds zo mis kon gaan.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Op1 op tv

.