Bekijk de uitzending van Op1: Gerald Roethof, Xander van der Wulp en meer terug

Za 27 februari 2021 | 11:05 Op1: Gerald Roethof, Xander van der Wulp en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Gerald Roethof, Xander van der Wulp en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Gerald Roethof, Xander van der Wulp en meer gemist.

Op1: Gerald Roethof, Xander van der Wulp en meer

Datum
Za 27 februari 2021
Tijd
11:05 tot 12:00
Zender
BVN
Genre
Informatief
Presentatie
Paul de Leeuw, Astrid Joosten
Deel-url
gids.tv/25932860

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Advocaat Gerald Roethof staat de 17-jarige vader bij van de baby die in een container in Amsterdam werd gevonden
Afgelopen woensdag heeft de politie de ouders aangehouden van een baby die zondagavond is aangetroffen in een container. Het gaat om twee minderjarigen van 17 jaar uit Amsterdam. Beide ouders worden verdacht van poging tot kindermoord. Advocaat Gerald Roethof staat de vader bij en schuift vanavond aan bij Op1 om over de zaak te praten.

Xander van der Wulp, Marleen de Rooy en Herman van der Zandt maken in aanloop naar verkiezingen online videoserie: ‘Rondje Binnenhof’
Vanavond schuiven politiek verslaggevers Xander van der Wulp, Marleen de Rooy en presentator Herman van der Zandt aan bij Op1. Sinds een paar weken struinen zij het Binnenhof af op zoek naar het politieke nieuws achter de schermen voor hun politieke vlog ‘Rondje Binnenhof’. Ook zullen we met hen het NPO Radio 1 lijsttrekkersdebat nabeschouwen.

Chinees-Indisch specialiteiten restaurants opgenomen in het Nederlands immaterieel erfgoed
Foe-Yong Hai, Babi Pangang, Tjap Tjoi en onze loempia. Het zijn allemaal gerechten die we halen bij de Chinees, maar die inmiddels hartstikke Nederlands geworden zijn. Het Chinees-Indische restaurant is sinds kort officieel Nederlands immaterieel erfgoed. We praten vanavond over de kracht van dit fenomeen met Billy Tse, eigenaar van restaurant Mayflower in Haarlem en met journalist/fotograaf Mark van Wonderen. Hij fotografeerde alle 1090 Chinees-Indische specialiteiten restaurants van Nederland.

Programmamaker Albert Klein Haneveld ging op zoek naar de gemiddelde Nederlander en vond hem in Wijchen
In de politiek en de media gaat het vaak over ‘de gemiddelde Nederlander’, maar bestaat die persoon ook echt? Programmamaker Albert Klein Haneveld weet nu van wel, want hij heeft hem gevonden: Frank Jansen uit het Gelderse Wijchen is dé gemiddelde Nederlander. Albert Klein Haneveld vertelt vanavond over de reden achter zijn zoektocht en Frank Jansen of hij blij is met zijn titel.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Op1: Gerald Roethof, Xander van der Wulp en meer op tv

.