Bekijk de uitzending van Op1: Pieter Omtzigt, Marleen de Rooy en meer terug

Wo 24 februari 2021 | 22:35 Op1: Pieter Omtzigt, Marleen de Rooy en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Pieter Omtzigt, Marleen de Rooy en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Pieter Omtzigt, Marleen de Rooy en meer gemist.

Op1: Pieter Omtzigt, Marleen de Rooy en meer

Datum
Wo 24 februari 2021
Tijd
22:35 tot 23:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Presentatie
Charles Groenhuijsen, Carrie ten Napel
Deel-url
gids.tv/25920803

Onderwerpen van deze uitzending

Pieter Omtzigt zet zich in zijn nieuwe boek hard af tegen de onbetrouwbare overheid
In zijn nieuwe boek pleit Pieter Omtzigt voor een nieuw sociaal contract. De grote vraag: Hoe kan het vertrouwen in de overheid worden hersteld? Volgens de CDA’er moeten burgers beter worden beschermd tegen de macht van de overheid. Dat is de conclusie die hij trekt nadat hij zich met ziel en zaligheid heeft vastgebeten in de toeslagenaffaire. Een strijd die ook zijn tol heeft geëist bij hemzelf. Vanavond schuift Omtzigt aan bij Op1.

Politiek verslaggever Marleen de Rooy over het Kamerdebat over de corona-aanpak
De Tweede Kamer debatteert al sinds vanochtend over de aanpak van de coronacrisis. Het kabinet kondigde dinsdagavond tijdens de persconferentie een aantal lichte versoepelingen aan. De Kamer oordeelt dat het kabinet zwalkt met het beleid, want waarom mogen massagesalons open, maar het hoger onderwijs niet? Politiek verslaggever Marleen de Rooy van de NOS is te gast.

Sabine Wittens uit Tilburg behandelde de allereerste coronapatiënt
Sabine Wittens is SEH-arts in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Zij zag de man binnenkomen die later de eerste coronapatiënt bleek. Dat is dit weekend een jaar geleden. Wat weet zij nog van die bewuste avond en wat ziet ze nu op haar afdeling in vergelijking met een jaar geleden?

Presentator Erik Dijkstra brengt ode aan Per Seconde Wijzer-proefspeler Kees van Heerikhuize
Het is de langslopende tv-quiz van Nederland: Per Seconde Wijzer. Presentator Erik Dijkstra bracht op Facebook een bijzondere ode aan een drijvende kracht achter de quiz; proefspeler Kees van Heerikhuize. Al sinds 2007 wordt iedere quizvraag vooraf op Kees getest. Wat maakt ‘TestKees’, zoals zijn bijnaam luidt, zo geschikt als proefkandidaat? Erik en Kees schuiven vanavond samen aan bij Op1.

Op1: Pieter Omtzigt, Marleen de Rooy en meer op tv

.