Bekijk de uitzending van Op1: Anne Wensing, Sjaak de Gouw en meer terug

Di 9 februari 2021 | 22:35 Op1: Anne Wensing, Sjaak de Gouw en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Anne Wensing, Sjaak de Gouw en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Anne Wensing, Sjaak de Gouw en meer gemist.

Op1: Anne Wensing, Sjaak de Gouw en meer

Datum
Di 9 februari 2021
Tijd
22:35 tot 23:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink
Deel-url
gids.tv/25838140

Onderwerpen van deze uitzending

Anne Wensing en Sjaak de Gouw over testen en de Britse virusmutatie
Het aantal nieuwe coronagevallen is licht gedaald en ook de Britse variant verspreidt zich minder snel, blijkt uit nieuwe cijfers. Maar hoe zorgen we ervoor dat we ondanks het winterweer goed zicht blijven houden op het virus? De GGD probeert er in ieder geval met man en macht voor te zorgen dat het testen en vaccineren gewoon door kan gaan. Zo is de gemeente Bunschoten gisteren van start gegaan met het grootschalig testen op corona. Daarover praten we met arts-viroloog Anne Wensing van het UMC Utrecht en met Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid bij de GGD.

Mathiska Lont en Arjan Postma over vorst en de natuur
Vandaag liet Nederland zich op zijn mooist zien: een mooie laag sneeuw, her en der al een dun laagje ijs en een prachtig zonnetje! Dit weer houdt nog wel even aan, maar hoe is dat eigenlijk voor de dieren? Over wat de vorst betekent voor onze dieren praten we met natuurkenners én boswachters Mathiska Lont en Arjan Postma.

Ben van der Burg, Manon Kamminga, Jouke Hoogeveen en Marjon de Hond over de ijsdikte en toenemende schaatskoorts
Nu de temperatuur nog verder onder het vriespunt zakt, wordt het natuurijs dikker. De schaatsbond KNSB denkt dat er begin volgende week genoeg ijs ligt voor het eerste NK sinds 2013. Bij ex-schaatser Ben van der Burg en marathonschaatsers Manon Kamminga en Jouke Hoogeveen stijgt de schaatskoorts alsmaar verder. En weervrouw Marjon de Hond weet precies hoe het weer en de ijsdikte zich verder ontwikkelen. Zij schuiven vanavond aan bij Op1.

Harm Ede Botje en Joost Vullings over de racistische berichten in Forum voor Democratie appgroepen
Vijf weken voor de Tweede Kamerverkiezingen komen er opnieuw bewijzen naar buiten van racisme en homofobie binnen Forum voor Democratie. Vandaag bracht Elsevier screenshots naar buiten van chats, waarin Thierry Baudet en andere kandidaten op de kieslijst van de partij racistische uitspraken doen. We praten erover met journalist Harm Ede Botje en politiek commentator Joost Vullings van EenVandaag.

Op1: Anne Wensing, Sjaak de Gouw en meer op tv

.