Bekijk de uitzending van Op1: Ab Osterhaus, Esther Ouwehand en meer terug

Wo 3 februari 2021 | 22:30 Op1: Ab Osterhaus, Esther Ouwehand en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Ab Osterhaus, Esther Ouwehand en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Ab Osterhaus, Esther Ouwehand en meer gemist.

Op1: Ab Osterhaus, Esther Ouwehand en meer

Datum
Wo 3 februari 2021
Tijd
22:30 tot 23:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen
Deel-url
gids.tv/25804080

Onderwerpen van deze uitzending

Ab Osterhaus over de Britse variant van het coronavirus
Vandaag maakten GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC bekend dat jonge kinderen toch besmettelijker zijn bij de Britse variant van het coronavirus. Ook is het aantal positieve coronatests wat gestegen. Vanavond bij Op1 bespreekt viroloog Ab Osterhaus de besmettelijkere variant van het virus en de laatste coronacijfers.

Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Esther Ouwehand over de relatie tussen mens en dier
Volgens lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Esther Ouwehand is een nieuwe pandemie alleen te voorkomen als we onze levensstijl drastisch aanpassen. De partij waarschuwt al jaren voor de gevaarlijke relatie tussen mens en dier. Vanavond bij Op1 vertelt Esther Ouwehand hoe een volgende pandemie voorkomen kan worden als het roer drastisch omgegooid wordt.

Mark Slats en Kai Wiedmer over hun bizarre roeitocht over de Atlantische Oceaan
Roeiers Mark Slats en Kai Wiedmer zijn na een bizarre roeitocht van bijna vijfduizend kilometer over de Atlantische Oceaan, ook nog eens als eerste over de finish gekomen. De mannen hebben na 32 dagen op zee een wereldrecord gevestigd én geld opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation. Vanavond bij Op1 vertellen de roeiers alles over dit avontuur.

Erik Scherder en Eppo van Nispen tot Sevenaer over tegeltjeswaarheden
Professor Erik Scherder gaat in het nieuwe EO programma ‘Erik Scherder Onderzoekt’ op zoek naar het wetenschappelijke bewijs van oude tegeltjeswijsheden. Zijn deze oude volkswijsheden op waarheid gebaseerd? Vanavond bij Op1 bespreekt de hoogleraar neuropsychologie of gedeelde smart ook echt halve smart is. Directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer sluit aan met rijk archiefbeeld over eenzaamheid.

Op1: Ab Osterhaus, Esther Ouwehand en meer op tv

.