Bekijk de uitzending van Op1: Ab Osterhaus, Herman Pleij en meer terug

Do 28 januari 2021 | 22:20 Op1: Ab Osterhaus, Herman Pleij en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Ab Osterhaus, Herman Pleij en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Ab Osterhaus, Herman Pleij en meer gemist.

Op1: Ab Osterhaus, Herman Pleij en meer

Datum
Do 28 januari 2021
Tijd
22:20 tot 23:20
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Welmoed Sijtsma, Jort Kelder
Deel-url
gids.tv/25776851

Onderwerpen van deze uitzending

Ab Osterhaus over de effectiviteit van het AstraZeneca-vaccin
Er wordt getwijfeld aan de effectiviteit van het AstraZeneca-vaccin. Het vaccin zou niet effectief genoeg zijn onder 65-plussers en Duitsland overweegt zelfs een andere vaccinatiestrategie. Vanavond bij Op1 gaat viroloog Ab Osterhaus in op de effectiviteit van het vaccin en vraagt hij zich af hoe we uit deze coronadepressie gaan komen.

Herman Pleij over het wantrouwen in onze instituten
De grote onrust en rellen van afgelopen week zijn bij iedereen binnengekomen. Mensen kunnen geen begrip opbrengen voor de onvrede van de relschoppers en vragen om een keiharde aanpak door politie en justitie. Het voelt allemaal erg on-Nederlands aan, maar is dat het wel? Vanavond bij Op1 geeft Historicus Herman Pleij het antwoord.

Jacco Vonhof over de exit-strategie van het kabinet
Zodra het kan gaan eerst de scholen open en wordt de avondklok ingetrokken. Pas wanneer extra versoepelingen mogelijk zijn, zijn de horeca en detailhandel aan de beurt. MKB-voorman Jacco Vonhof vindt het te lang duren en mist perspectief voor ondernemers. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom het kabinet volgens hem meer tempo moet maken.

Maurice Knijnenburg, Noor Menten en Annemarie van Bellegem over de zorgen die leven onder jongeren
Jongeren maken zich grote zorgen over hun toekomst, zo blijkt uit het vandaag verschenen rapport van de Jongeren Denktank Coronacrisis. Maurice Knijnenburg, voorzitter van de denktank, sprak vanochtend met premier Mark Rutte over de zorgen die leven onder jongeren. Vanavond bij Op1 schuift hij samen met student Noor Menten en arts Annemarie van Bellegem aan.

Frank van der Lende en Eva Koreman over hun uitzending vanuit de Yoko Ono en John Lennon hotelkamer
3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman laten zich inspireren door Yoko Ono en John Lennon met een speciale demonstratie vanuit bed VOOR de liefde en TEGEN de rellen. De dj’s maken morgen een speciale uitzending vanuit de hotelkamer in het Hilton waar het legendarische duo in 1969 hun demonstratie voor vrede hield. Vanavond bij Op1 vertellen ze over dit initiatief.

Op1: Ab Osterhaus, Herman Pleij en meer op tv

.