Bekijk de uitzending van Op1: Ernst Kuipers, Xander van der Wulp en meer terug

Di 19 januari 2021 | 22:35 Op1: Ernst Kuipers, Xander van der Wulp en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Ernst Kuipers, Xander van der Wulp en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Ernst Kuipers, Xander van der Wulp en meer gemist.

Op1: Ernst Kuipers, Xander van der Wulp en meer

Datum
Di 19 januari 2021
Tijd
22:35 tot 23:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink
Deel-url
gids.tv/25725966

Onderwerpen van deze uitzending

Ernst Kuipers, Wouter Kolff en Xander van der Wulp over de avondklok
De kans lijkt steeds groter te worden dat Rutte en De Jonge morgenmiddag in een nieuwe persconferentie de invoering van een avondklok aankondigen. Vanavond bij Op1 bespreken voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers, burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff en politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp de noodzaak van deze maatregel.

Laila Frank, Rick Nieman en Eppo van Nispen over de laatste 24 uur van Trump als president en de inauguratie van Joe Biden
Amerika kijkt met spanning uit naar de dag van morgen: Donald Trump vertrekt en Joe Biden treedt aan als nieuwe president. Vanavond bij Op1 Amerikajournalist Laila Frank en Amerikakenner Rick Nieman over de laatste 24 uur van Trump als president en de inauguratie van Joe Biden. En duikt Eppo van Nispen in het rijke archief van beelden van eerdere inauguraties.

Jessica Durlacher schreef een roman over een wereld na 9/11 en haar vriendschap met Ayaan Hirsi Ali
Tien jaar geleden verscheen de laatste roman van schrijfster Jessica Durlacher. Morgen, op de dag van de inauguratie van president-elect Joe Biden ligt haar nieuwe boek ‘De Stem’ in de winkels. Ze schreef een verhaal over een wereld die veranderde na 9/11, elkaar willen beschermen en over haar vriendschap met Ayaan Hirsi Ali. Vanavond bij Op1 vertelt Jessica Durlacher waarom deze gebeurtenissen haar inspireerden tot deze roman te komen.

Politiek verslaggever Marleen de Rooy over het debat in de Tweede Kamer over de val van het kabinet
Politiek verslaggever voor de NOS Marleen de Rooy volgt vandaag het debat in de Tweede Kamer over de val van het kabinet op de voet. Demissionair minister-president Mark Rutte kwam stevig onder vuur te liggen. Vanavond bij Op1 vertelt Marleen de Rooy welke politieke consequenties het debat van vandaag heeft. Ook politiek verslaggever Xander van der Wulp schuift aan.

Op1: Ernst Kuipers, Xander van der Wulp en meer op tv

.