Bekijk de uitzending van Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer terug

Di 1 december 2020 | 22:25 Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer gemist.

Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer

Datum
Di 1 december 2020
Tijd
22:25 tot 23:25
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink
Deel-url
gids.tv/25468638

Onderwerpen van deze uitzending

Minister Dekker gebruikt boek van Wanda Beemsterboer in gevangenissen om daders aan het denken te zetten
Morgen is het precies 14 jaar geleden dat de 20-jarige Nadine Beemsterboer met 36 messteken door haar ex-vriend gewelddadig om het leven werd gebracht. Haar moeder Wanda Beemsterboer schreef een boek over de gruwelijke moord op haar dochter. In de nieuwste versie van ‘Mama, ik bel je zo terug’ is een brief van de moordenaar toegevoegd. Minister Sander Dekker gebruikt het boek in gevangenissen om daders aan het denken te zetten. Vanavond bij Op1 schuiven Wanda Beemsterboer en minister Dekker samen aan.

Sonja Barend beschouwt de wereld in coronatijd in ‘De appel in het paradijs’
Hoe zou Sonja Barend over de wereld van nu denken? Een vraag die misschien wel heel veel mensen bezighoudt, maar in ieder geval haar uitgever. Die vroeg de voormalige talkshowpresentatrice en journalist een boekje te schrijven waarin ze de wereld in coronatijd beschouwt, nu de maatschappij tegelijk stil- en op zijn kop staat. Maar ze laat zich ook horen over solidariteit tussen de generaties, ouder worden, de natuur en het opvoeden van stiefdochters. Geen onderwerp ontkomt aan de scherpe pen van Barend. Vanavond bij Op1 vertelt ze over ‘De appel in het paradijs’.

Nine de Pater en Ruben van der Meer over de grote Klimaatzaak tegen Shell
Vandaag is de grote Klimaatzaak tegen Shell begonnen. Vereniging Milieudefensie probeert samen met ruim 17.000 mede-eisers via de rechter af te dwingen dat het olieconcern een groener beleid gaat voeren. Nine de Pater, campagneleider van Milieudefensie, benadrukte deze eis vanochtend nogmaals in de rechtszaal. Mede-eiser van het eerste uur cabaretier Ruben van der Meer staat volledig achter haar campagne. Vanavond schuiven ze aan bij Op1.

Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer op tv

.