Bekijk de uitzending van Op1 Special: ‘Hoe Trump zijn wij?’ terug

Zo 1 november 2020 | 22:15 Op1 Special: ‘Hoe Trump zijn wij?’

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1 Special: ‘Hoe Trump zijn wij?’ gemist? Bekijk hier naar Op1 Special: ‘Hoe Trump zijn wij?’ gemist.

Op1 Special: ‘Hoe Trump zijn wij?’

Datum
Zo 1 november 2020
Tijd
22:15 tot 23:05
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Pauw, Sophie Hilbrand
Deel-url
gids.tv/25301908

Vanavond een extra uitzending van Op1, waarin presentatoren Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand gasten ontvangen om te praten over het thema 'Hoe Trump zijn wij?'. Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen gaan we op zoek naar hoe Donald Trump als president onze samenleving heeft veranderd.

Gasten
- Met econome Marike Stellinga wordt besproken hoe vier jaar Trump de Nederlandse economie én de wereldeconomie heeft beïnvloed.

- Televisiepresentator en ondernemer Jan van den Bosch belicht de veranderingen in gelovige gemeenschappen.

- Schrijver Bas Heijne legt uit dat de opstelling van Trump een van de oorzaken is van de anti-coronademonstraties op Het Plein in Den Haag, omdat Trump de traditionele macht effectief ter discussie stelt.

- Ook op humor heeft Trump een enorme invloed. Cabaretier Martijn Koning stelt dat Trump soms zulke afwijkende dingen doet, dat de werkelijkheid de mogelijkheid van een goede grap zelfs inhaalt.

- De ingrijpende veranderingen in hoe er wordt gekeken naar media en de introductie van de termen ‘fake news’ en ‘main stream media’ worden besproken door Charles Groenhuijsen.

Op1 Special: ‘Hoe Trump zijn wij?’ op tv

.