Bekijk de uitzending van Op1: Live vanaf het NFF terug

Vr 2 oktober 2020 | 22:45 Op1: Live vanaf het NFF

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Live vanaf het NFF gemist? Bekijk hier naar Op1: Live vanaf het NFF gemist.

Op1: Live vanaf het NFF

Datum
Vr 2 oktober 2020
Tijd
22:45 tot 23:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Hugo Logtenberg, Sophie Hilbrand
Deel-url
gids.tv/25144248

Op1 special: live vanuit de Utrechtse Stadsschouwburg vanaf het Nederlands Filmfestival! Op1 zendt vanavond live uit vanaf het Nederlands Filmfestival (NFF) in Utrecht. De Gouden Kalveren, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, worden daar deze avond uitgereikt. Het is tevens een jubileum, het NFF is toe aan de veertigste editie.

Kersverse Kalfwinnaars en belangrijke regisseurs
Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg praten in de Utrechtse Stadsschouwburg natuurlijk met kersverse Kalfwinnaars. Maar ook met drie regisseurs die in het afgelopen jaar met opvallende films kwamen, de grote publiekstrekker ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ van Johan Nijenhuis (twee Kalfnominaties), Mees Peijnenburgs ‘Paradise Drifters’ (drie nominaties) en Eché Janga’s alom geprezen festival-openingsfilm ‘Bulado’ (twee nominaties).

Grande dames van de Nederlandse films
En vanwege het jubileum schuiven drie grande dames van de Nederlandse film aan: Renée Soutendijk, Willeke van Ammelrooy en viervoudig Gouden Kalf-winnaar Monic Hendrickx.

Tafelheer
Filmjournalist René Mioch is de hele avond tafelheer.

Op1: Live vanaf het NFF op tv

.