Bekijk de uitzending van Op1: nieuw dinsdagduo terug

Di 7 juli 2020 | 22:20 Op1: nieuw dinsdagduo

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: nieuw dinsdagduo gemist? Bekijk hier naar Op1: nieuw dinsdagduo gemist.

Op1: nieuw dinsdagduo

Datum
Di 7 juli 2020
Tijd
22:20 tot 23:15
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Margje Fikse, Kefah Allush
Deel-url
gids.tv/24663997

Vanavond presenteren Margje Fikse en Kefah Allush voor het eerst samen de talkshow Op1. Zij zijn deze zomer het EO-duo op de dinsdagavond, als vervangers van Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. Margje viel al eens in voor Giovanca. Aan tafel: onder anderen Humberto Tan en Martin van Rijn.

Onderwerpen van deze uitzending:

- De KNVB heeft afgelopen week de commissie Mijnals opgericht. De commissie gaat de KNVB en de Rijksoverheid adviseren om inclusiviteit te bevorderen en racisme in het voetbal tegen te gaan. Humberto Tan is voorzitter en schuift vanavond aan bij Op1.

- Het is deze week 10 jaar geleden dat het Nederlands Elftal de finale bereikte op het Wereldkampioenschap Voetbal. In de halve finale sneuvelde Demy de Zeeuw uit landsbelang. De Zeeuw won een luchtduel van Martin Cáceres de vijand uit Uruguay, en ging gestrekt naar de grond. De schop was een keerpunt in zijn carrière, hij voetbalde nog een aantal jaar door, maar keerde nooit terug op zijn oude niveau. Inmiddels heeft hij zich gestort op het ondernemerschap en is daarmee succesvoller dan ooit. Vanavond schuift Demy de Zeeuw aan bij Op1.

- Het was eind maart één van de opvallendste politieke comebacks in tijden. PvdA’er Martin van Rijn verving de opgebrande Bruno Bruins als minister van Medische Zorg. Midden in de coronacrisis moest hij zorgen voor voldoende beschermingsmiddelen en IC-bedden. Over twee dagen zit zijn taak er weer op. Hoe kijkt hij terug op deze hectische periode? Bij Op1 is de minister te gast.

- Zeecontainers met handboeien aan het plafond en een tandartsstoel met riemen aan de armleuning. Het klinkt als een scène uit een misdaadfilm, maar dit speelde zich echt af, in een loods in het Brabantse Wouwse Plantage. De politie heeft op 22 juni zes mannen aangehouden die verdacht worden van het voorbereiden van ontvoeringen en gijzelingen in het criminele milieu. Bij Op1 praten misdaadjournalist Wouter Laumans en NRC-Handelsblad verslaggever Jan Meeus erover.

Op1: nieuw dinsdagduo op tv

.