Bekijk de uitzending van Op1: Francesco Franchimon en meer terug

Ma 6 juli 2020 | 22:25 Op1: Francesco Franchimon en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Francesco Franchimon en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Francesco Franchimon en meer gemist.

Op1: Francesco Franchimon en meer

Datum
Ma 6 juli 2020
Tijd
22:25 tot 23:20
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Hugo Logtenberg, Sophie Hilbrand
Deel-url
gids.tv/24657399

Onderwerpen van deze uitzending

- Als er niet snel aandacht komt voor het belang van ventilatie, loopt de volksgezondheid een groot risico. Daarvoor waarschuwen de 239 wetenschappers die vandaag een brandbrief hebben gestuurd naar het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie. Goede ventilatie kan bovendien besmettingen voorkomen. Eén van de internationale wetenschappers die zijn handtekening onder de brief zette, is gezondheidsingenieur Francesco Franchimon. Vanavond schuift hij aan bij Op1.

- Op 13 maart, het moment dat de wereld stilviel door corona, begon de Vlaamse topfotograaf Stephan Vanfleteren te lopen. Hij ging maar liefst zevenenzeventig keer wandelen, maakte duizenden foto’s om vervolgens een boek te publiceren. Een dagboek van een fotograaf, zonder foto’s.

- De Italiaanse componist Ennio Morricone overleed vannacht op 91-jarige leeftijd. De man die de muziek componeerde voor meer dan vijfhonderd films, waaronder een aantal onbetwiste klassiekers als Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly. Bandoneonist Carel Kraayenhof werkte met Ennio Morricone samen en Eveline Rethmeier interviewde hem onlangs nog, in zijn huis in Rome. Ze zijn te gast bij Op1.

- Wordt het Hugo de Jonge, Mona Keijzer of Pieter Omtzigt? De CDA-lijsttrekkerskandidaten gaan vanavond voor het eerst met elkaar in debat, zodat de partijleden hun definitieve keuze kunnen maken. Een belangrijk moment dus, want ze willen zich alle drie uiteraard van hun beste kant laten zien. Vanavond bespreken politiek verslaggever van NOS Xander van der Wulp en parlementair redacteur van Op1 Peter Kee de lijsttrekkerstrijd.

Op1: Francesco Franchimon en meer op tv

.