Bekijk de uitzending van Op1: Diederik Gommers, Saskia Belleman en meer terug

Di 30 juni 2020 | 22:20 Op1: Diederik Gommers, Saskia Belleman en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Diederik Gommers, Saskia Belleman en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Diederik Gommers, Saskia Belleman en meer gemist.

Op1: Diederik Gommers, Saskia Belleman en meer

Datum
Di 30 juni 2020
Tijd
22:20 tot 23:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink
Deel-url
gids.tv/24625219

Onderwerpen van deze uitzending

- IC-arts Diederik Gommers en IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen zijn te gast in Op1 om te praten over het rapport ‘Opschaling Covid-19,’ dat de reguliere zorg en genoeg bedden op de intensive cares moet garanderen.

- Het Openbaar Ministerie eist 24 jaar cel en tbs tegen Thijs H. voor de moord op drie wandelaars in mei vorig jaar. Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, was vandaag in de rechtbank van Maastricht en vertelt in Op1 over de strafeis van het OM.

- Ouders die thuis hun ernstig zieke kind verplegen maken zich grote zorgen, omdat het bedrag dat zij hier maandelijks voor krijgen wordt gekort of zelfs wegvalt. Dit lagere persoonsgebonden budget (PGB) is ontstaan doordat zorg die eerst vergoed werd, nu onder normale ouderlijke zorg valt. Felasja Maurer en Franke Telgenhof maken allebei gebruik van een PGB om de intensieve zorg voor hun kinderen te verlenen. En Vera Hooglugt kent namens belangenvereniging Bvikz veel verhalen van ouders die door het korten van het PGB in de problemen zijn gekomen.

- Leunt het RIVM te veel op oude waarheden, gaat het Outbreak Management Team (OMT) in haar adviezen aan de regering wel mee in de nieuwste ontwikkelingen? Of is de kritiek van Maurice de Hond gevaarlijk, en heeft hij ongelijk als hij zegt dat anderhalve meter afstand houden niet nodig is en vooral piepkleine druppeltjes in slecht geventileerde ruimtes de belangrijkste oorzaak van besmettingen met COVID-19 zijn? Vanavond in debat: drs. Maurice de Hond en dr. Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie en lid van het OMT.

Op1: Diederik Gommers, Saskia Belleman en meer op tv

.