Bekijk de uitzending van Op1: Lodewijk Asscher, Steven van der Heijden en meer terug

Ma 8 juni 2020 | 22:20 Op1: Lodewijk Asscher, Steven van der Heijden en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Lodewijk Asscher, Steven van der Heijden en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Lodewijk Asscher, Steven van der Heijden en meer gemist.

Op1: Lodewijk Asscher, Steven van der Heijden en meer

Datum
Ma 8 juni 2020
Tijd
22:20 tot 23:30
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Willemijn Veenhoven, Erik Dijkstra
Deel-url
gids.tv/24498033

Onderwerpen van deze uitzending

- PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft een motie ingediend voor een onafhankelijk onderzoek naar de besluitvorming van het kabinet.

- Corendon-directeur Steven van der Heijden mag zijn vliegtuigen vullen met passagiers, zonder daarbij de anderhalvemeterregel in acht te nemen. Eigenaar van Pouw Vervoer Johan Pouw mag in zijn touringcars maar een beperkt aantal passagiers vervoeren. Het verschil zit in luchtcirculatie en -ventilatie. Hoe dat zit, vertelt hoogleraar civiele techniek Bert Blocken.

- Viroloog Marion Koopmans maakt zich zorgen over nieuwe brandhaarden van het coronavirus. Ze waarschuwt voor een tweede golf. Het coronavirus lijkt onder controle en Nederland gaat stap voor stap van het slot. Goed nieuws, maar het is te vroeg om te juichen. We weten nog te weinig en het aantal besmettingen wereldwijd is hoger dan ooit.

- Dinsdag buigt de Eerste Kamer zich over een wet die ervoor zou kunnen zorgen dat politiegeweld minder zwaar wordt bestraft. Daarover praat Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP. De wet is opvallend nu grote delen van de wereld met afschuw kijken naar het politiegeweld in Amerika. Afgelopen week doet Gail Charmaine aangifte tegen politieagenten wegens discriminatie en mishandeling. Advocaat Gerald Roethof staat haar bij.

- Ondanks de coronacrisis gaat ‘Opium op Oerol’ dit jaar toch door. Cornald Maas maakt een aangepaste versie van zijn programma met een bijzondere rol voor fotograaf en natuurliefhebber Ruben Terlou. Hij maakt de mooiste natuurvideo’s, en legt zijn favoriete vogel vast. Bij Op1 is het tweetal te gast.

- Na een maandenlange corona-slaap wordt deze week de Spaanse voetbalcompetitie hervat. Zaterdag komt Frenkie de Jong met FC Barcelona in actie, op Mallorca. Frenkie is de laatste aanwinst in een rij van dertig Nederlandse voetballers en trainers in dienst van Barça sinds Rinus Michels en Johan Cruijff. AD-correspondent Edwin Winkels schreef er het boek ‘Van Johan tot Frenkie’ over.

Op1: Lodewijk Asscher, Steven van der Heijden en meer op tv

.