Bekijk de uitzending van Op1: Danny Vera, Marcel Hensema en meer terug

Zo 7 juni 2020 | 23:35 Op1: Danny Vera, Marcel Hensema en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Danny Vera, Marcel Hensema en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Danny Vera, Marcel Hensema en meer gemist.

Op1: Danny Vera, Marcel Hensema en meer

Datum
Zo 7 juni 2020
Tijd
23:35 tot 00:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Fidan Ekiz, Jeroen Pauw
Deel-url
gids.tv/24492094

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

- Zanger Danny Vera en acteur Marcel Hensema hadden grootse plannen voor 2020. Een uitverkocht Afas Live en een debuut op Pinkpop stonden op de planning van Danny. Marcel zou met zijn nieuwe voorstelling ‘Alles In de Hens’ langs de theaters in Nederland trekken. De gemaakte plannen konden de prullenbak in, maar beide heren zaten bepaald niet stil. Afgelopen maanden toerde Marcel langs huiskamers en tuinen om zijn allereerste voorstelling ‘Mijn Ede’ te spelen. Dit weekend stond hij vijf keer voor dertig man in DeLaMar. Danny Vera begon met zijn ‘homerecordings’, nam een nieuw album op en stond gisteren in de Ziggo Dome voor dertig man. Vanavond schuiven beide heren aan.

- ‘We moeten testen, testen, testen’, dat is de roep die we sinds de uitbraak van het coronavirus veel hebben gehoord. En sinds vorige week maandag kan dat ook eindelijk op grote schaal. De GGD is platgebeld en de teststraten werden drukbezocht. Hierover praten we met Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid GGD, die ons de laatste cijfers kan geven van afgelopen week.

- Afgelopen maandag mochten de terrassen dan eindelijk open. En binnen mocht de horeca maximaal 30 gasten ontvangen per etablissement en wel met inachtneming van 1,5 meter. Er werd maanden naar uitgekeken, maar het lijkt toch allemaal wat tegen te vallen. Daarover praten we met Johan de Vos, horecaondernemer en van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Breda.

- De voetbalkeeper is ‘one of a kind’, je hebt een sleutelpositie in het spel, maar het is soms ook een eenzame positie. De documentaire ‘Keeper’ die volgende week maandagavond (15 juni om 20:05 uur op NPO 2) te zien is, laat dit mooi zien. De docu volgt vijf amateurkeepers, van wie er één inmiddels professioneel is geworden. Selena Babb keept op het hoogste professionele niveau bij de Spaanse club Sporting de Huelva. En wie beter dan Ronald Waterreus en Hans van Breukelen kunnen vertellen hoe bijzonder de positie van een keeper is?

Op1: Danny Vera, Marcel Hensema en meer op tv

.