Bekijk de uitzending van Op1: Anna Gimbrère, Anita Witzier en meer terug

Zo 31 mei 2020 | 06:00 Op1: Anna Gimbrère, Anita Witzier en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Anna Gimbrère, Anita Witzier en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Anna Gimbrère, Anita Witzier en meer gemist.

Op1: Anna Gimbrère, Anita Witzier en meer

Datum
Zo 31 mei 2020
Tijd
06:00 tot 07:05
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen
Presentatie
Anita Witzier, Anna Gimbrère, Benno Baksteen, Pete Hoekstra, Ronald Snijders
Deel-url
gids.tv/24453571

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

- Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële bemande ruimtevlucht, de Crew Dragon van SpaceX, te lanceren naar ruimtestation ISS. Bij Op1 is wetenschapsjournalist Anna Gimbrère te gast om te vertellen over de Crew Dragon en de moeilijkheden waar NASA mee te maken heeft gekregen rondom het ruimteschip.

- Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen is het zat dat de luchtvaart elke keer de schuld krijgt van de klimaatverandering. Vanavond bij Op1 gaat hij in gesprek met GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger. Zij wil de huidige coronacrisis juist aangrijpen om het aantal vluchten terug te dringen.

- Presentatrice Anita Witzier brengt met haar programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ een eerbetoon aan de mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Ze reist door het land en gaat op zoek naar de mensen achter de statistieken. Wie waren deze zij? Hoe zag hun leven eruit, hoe gaan ze herinnerd worden en wie laten ze achter? Vanavond vertelt ze erover bij Op1.

- De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra reageert vanavond bij Op1 op de grote onrust in zijn land naar aanleiding van de dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd. Hij kwam om het leven door ernstig politiegeweld. Veel Amerikanen protesteren al dagen. Ze eisen gerechtigheid voor Floyd en een einde aan het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

- Wat als het noodlot ineens toeslaat door een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding? Dat liet de prijswinnende tv-serie ‘Stuk’ zien. De serie krijgt nu een vervolg op de radio. Waar we eerst meekeken in het revalidatiecentrum, horen we nu hoe het met de hoofdpersonen gaat als ze weer terug naar huis keren. Vanavond bij Op1 schuiven twee van hen aan: Daan Buringa en Basir Meijer zu Schlochtern.

- Het leven zit vol onverwachtse gebeurtenissen, maar soms is de realiteit nog gekker dan een absurdist als Ronald Snijders zou kunnen bedenken. Vanavond bij Op1 bekijkt hij het coronanieuws van de afgelopen weken door zijn absurdistische bril.

Op1: Anna Gimbrère, Anita Witzier en meer op tv

.