Bekijk de uitzending van Op1: Ferd Grapperhaus, Onno Hoes en meer terug

Do 28 mei 2020 | 22:15 Op1: Ferd Grapperhaus, Onno Hoes en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Ferd Grapperhaus, Onno Hoes en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Ferd Grapperhaus, Onno Hoes en meer gemist.

Op1: Ferd Grapperhaus, Onno Hoes en meer

Datum
Do 28 mei 2020
Tijd
22:15 tot 23:20
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Sander Schimmelpenninck, Welmoed Sijtsma
Deel-url
gids.tv/24438623

Onderwerpen van deze uitzending

-
Met minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus blikken we vooruit op de heropening van de horeca op aankomende maandag, 1 juno. Hoe denkt de minister de orde te kunnen handhaven als de terrassen weer open zijn? En hoe zit het eigenlijk met de ondermijning, tot voor kort de grootste bedreiging van de rechtsstaat? Had de Mocro Maffia vrij spel tijdens de coronacrisis?

-
Onno Hoes van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) voorziet een verschuiving van de stad naar het platteland nu we massaal thuiswerken. Sonja Meijerink is directeur van het software bedrijf Typeqast, dat deze maand vanwege het thuiswerken de kantoorhuur zelfs heeft opgezegd.

-
Kunnen we komende zomer op vakantie? Correspondent Tijn Sadée nam een voorproefje en reisde door een totaal verlaten Europa.

-
Na een adembenemend bezoek aan een gesloten Keukenhof, neemt Omroep MAX-directeur Jan Slagter ons dit keer mee naar het Paleis op de Dam, het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander. Samen met conservator Alice Taatgen laat hij imposante zalen, indrukwekkende schilderijen, en bijzonder meubilair van Lodewijk Napoleon zien. Bij Op1 praat Jan Slagter over dit unieke inkijkje in het paleis, dat al jaren een grote rol speelt in onze vaderlandse historie.

Op1: Ferd Grapperhaus, Onno Hoes en meer op tv

.