Bekijk de uitzending van Op1 terug

Ma 27 januari 2020 | 22:25 Op1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1 gemist? Bekijk hier naar Op1 gemist.

Op1

Datum
Ma 27 januari 2020
Tijd
22:25 tot 23:35
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2020
Presentatie
Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink
Twitter hashtag
#op1
Deel-url
gids.tv/23681424

Onderwerpen van deze uitzending

-
Vanavond viert kampioen Suzanne Schulting haar nieuwe Europese titel aan tafel bij Op1! Met het ene na het andere vlekkeloze optreden liet ze de shorttrackwereld versteld staan – en prolongeerde ze haar Europese titel in het Hongaarse Debrecen. Niemand kwam ook maar in de buurt van de razendsnelle Friezin. Ze won drie van de vier afstanden. De 22-jarige was de sterkste op de 500 meter, 1000 meter en 1500 meter.

-
Het is vandaag 75 jaar geleden dat vernietigingskamp Auschwitz is bevrijd door het Rode leger. Zondagochtend maakte premier Mark Rutte tijdens de Nationale Holocaust Herdenking excuses voor het Nederlandse overheidsoptreden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Jessica Durlacher, Job Cohen en politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings praten er vanavond over bij Op1.

-
Maarten, Vincent en Sis zijn vanaf 4 februari weer terug op NPO 2 met een nieuwe reeks van ‘Hier zijn de Van Rossems’. Ze bezoeken zes steden en doen dat op hun kenmerkende wijze: met kennis van zaken, zonder opsmuk en met gevoel voor humor. Zo zien we ze onder meer terug in het kermismuseum in Bergen op Zoom, de Leidse Sterrewacht en het Markiezenhof van Bergen op Zoom. Historicus Maarten van Rossem en kunsthistorica Sis van Rossem kijken aan tafel bij Op1 alvast vooruit op de nieuwe reeks ‘Hier zijn de Van Rossems’.

-
Je staat middenin het leven en dan krijg je ineens te horen dat je laatste 24 uur zijn ingegaan. Met deze boodschap klopt presentator Bert van Leeuwen thuis aan bij vier bekende Nederlanders in het nieuwe EO-programma De Laatste 24 Uur. Wat gaan ze nog doen? Welke geliefden gaan ze nog spreken? Bij Op1 schuiven Albert Verlinde en Bert van Leeuwen aan.

Op1 op tv

Amsterdam live charles schimmelpenninck talkshow giovanca carrie ten napel charles groenhuijsen erik dijkstra sophie hilbrand tijs van den brink seizoen hugo logtenberg.