Bekijk de uitzending van Op1 terug

Do 23 januari 2020 | 22:25 Op1

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1 gemist? Bekijk hier naar Op1 gemist.

Op1

Datum
Do 23 januari 2020
Tijd
22:25 tot 23:30
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2020
Twitter hashtag
#op1
Deel-url
gids.tv/23663500

Onderwerpen van deze uitzending

-
Piet Paulusma is ervan overtuigd dat er ooit weer een Elfstedentocht komt, ondanks dat het door klimaatverandering alleen maar warmer wordt. De weerman was er bij in 1997 toen de laatste ‘tocht der tochten’ verreden werd en dat betekende zijn grote doorbraak als weerman in Nederland. Nog altijd is hij elke werkdag te zien met zijn eigen show, want hij maakte begin dit jaar zijn debuut als weerman bij Omroep MAX en Piets weerbericht blijkt ook daar nog onverminderd populair.

-
Werkgevers zouden teveel drijven op flexwerkers en investeren zelden in scholing, omdat die flexkrachten zo weer weg kunnen zijn. Andersom durven flexwerkers niet te investeren in hun eigen opleiding en toekomst. “Werkgevers moeten veel vaker vaste contracten aanbieden en het aantal flexwerkers en zzp’ers moet omlaag,” adviseert de commissie-Borstlap daarom aan het kabinet. Het advies past volgens MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland niet bij een moderne arbeidsmarkt. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, schuift aan bij Op1 en legt uit waarom hij het niet eens is met het advies.

-
Minimaal één keer per week wordt een voertuig van een weginspecteur aangereden, een pijlwagen geramd of is de inspecteur slachtoffer van agressie bij het afhandelen van een incident. De oorzaak is vaak het negeren van een rood kruis op de snelweg. Weginspecteurs zijn vaak als eerste ter plaatse na een pech- of ongeval. Het aantal incidenten is de afgelopen drie jaar met maar liefst vijftig procent gestegen. Te gast zijn weginspecteur Marcel Hogenbirk en Officier van Dienst Kimberley Schiks om te praten over wat zij meemaken op de weg.

Op1 op tv

Amsterdam live charles schimmelpenninck talkshow giovanca carrie ten napel charles groenhuijsen erik dijkstra sophie hilbrand tijs van den brink seizoen hugo logtenberg.