Op1: special laatste Frontberichten

Meest recente uitzending
Datum
Ma 1 juni 2020
Tijd
05:30 tot 06:35
Genre
Informatief
Acteurs
Fidan Ekiz, Jeroen Pauw
Deel-url
gids.tv/24459540

Herhaling. Vanavond Op1: een speciale uitzending waarin we stilstaan bij de laatste aflevering van Frontberichten. Geertjan Lassche, documentairemaker en bedenker van het programma, schuift aan om te vertellen over zijn ervaring met frontberichten. De gasten in deze special:
- In Frontberichten hebben we de verhalen gehoord van onder andere de mensen bij wie veel coronapatiënten als eerste aankloppen: huisartsen Angela van Uden en Young-Kon Lambeck en spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan. Vanavond zijn zij te gast bij Op1.

- In de gehandicaptenzorg werden patiënten niet altijd ziek, maar ze werden wel slachtoffer van de coronamaatregelen. Woonbegeleider Elsje Kuik vertelde in Frontberichten over de impact van de maatregelen op de inwoners van haar instelling. Ze vertelt erover bij Op1.

- Door het coronavirus stroomden de ziekenhuizen en Intensive Cares vol met patiënten. Dat lieten internist-intensivist Marco Goeijenbier, longarts Wouter van Geffen en arts interne geneeskunde Marissa Vive de afgelopen weken zien in Frontberichten.

- Alleen al in Nederland zijn zesduizend mensen overleden aan het coronavirus. Miranda Morelli werkt in het mortuarium en zag het aantal doden oplopen. Als overledenenverzorger zorgt zij ervoor dat aan corona overleden patiënten het ziekenhuis op een waardige en veilige manier kunnen verlaten. Vanavond is ze te gast bij Op1.

- In Frontberichten werden ook de ervaringen getoond van de mensen die het beest dat corona heet misschien wel het meest in de bek hebben gekeken: de verpleegkundigen. Zij brachten de afgelopen tijd het grootste deel van hun dagen aan het bed van de patiënten door. Verpleegkundigen Cindy Gommans, Wouter van de Streek, Judith Kruizenga en Ellen Mulder vertellen vanavond bij Op1 over hun ervaringen in de ziekenhuizen en op de IC’s.

Meer op tv: Op Welke Zender Komt MotoGP Op Tv op tv , FC Den Bosch op tv en Olympische Spelen op tv