Op1: Saskia Belleman en Gerald Roethof over veroordelingen relschoppers

Meest recente uitzending
Datum
Do 28 januari 2021
Tijd
00:40 tot 01:35
Genre
Informatief
Acteurs
Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen
Deel-url
gids.tv/25770595

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Saskia Belleman, Gerrit van der Burg en Gerald Roethof over de eerste veroordelingen voor de relschoppers
Het OM laat zijn spierballen zien met snelrecht- en supersnelrechtzittingen voor relschoppers. De eersten mochten zich vandaag verdedigen tegenover de rechter. Vanavond bij Op1 rechtbankverslaggever voor De Telegraaf Saskia Belleman, OM-topman Gerrit van der Burg en advocaat Gerald Roethof over de eerste veroordelingen voor de relschoppers.

Advocaat Arjon Tieman wil geen relschoppers bijstaan in de rechtbank
De vriendin van advocaat Arjon Tieman werkt in een ziekenhuis dat zondag werd belaagd door relschoppers. Hij laat in een bericht dat veelal gedeeld is op social media weten geen relschoppers bij te willen staan bij hun verdediging. Vanavond bij Op1 vertelt Tieman waarom hij dit besluit heeft genomen.

Marieke Verlaan, Mireille de Wee en de 93-jarige Miep Loots over het vaccinatieverloop
Onder huisartsen en verpleeghuisbestuurders is veel kritiek op het vaccineren per doelgroep. Met de regels die er nu zijn kan het voorkomen dat een deel van de bewoners in een verpleeghuis wel gevaccineerd wordt en een ander deel weer niet. Vanavond bij Op1 huisarts Marieke Verlaan, verpleeghuisbestuurder Mireille de Wee en de 93-jarige Miep Loots over het rommelige en onduidelijke verloop van vaccinaties bij ouderen.

VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz over het debat in de Tweede Kamer over de rellen
In de Tweede Kamer werd vandaag gedebatteerd over de rellen van afgelopen dagen en de politie-inzet daarbij. Vanavond bij Op1 VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz over het debat waarbij het er fel aan toe ging.

Myrthe en Maria over de zoektocht naar hun biologische vader
Deze week stapte donorkind Maria naar de rechter. Ze wil weten wie haar biologische vader is. Haar moeder koos destijds voor een niet-anonieme donor, zodat Maria er op haar 16de zelf voor kon kiezen om de gegevens van haar vader te verkrijgen. Echter, in de tussenliggende jaren heeft haar biologische vader zijn status veranderd naar ‘anoniem’. Maar kan dat zomaar? Maria en haar moeder vinden van niet en schakelen de rechter in. Vanavond bij Op1 vertellen Maria en halfzusje Myrthe hun verhaal.

Meer op tv: Spa-Francorchamps op tv , Juventus op tv en Volgende Week op tv