Op1: Joost Vullings, Marieke Smits en meer

Meest recente uitzending
Datum
Do 14 januari 2021
Tijd
23:50 tot 00:50
Genre
Informatief
Acteurs
Welmoed Sijtsma, Jort Kelder
Deel-url
gids.tv/25700892

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Marieke Smits, Joost Vullings, Afshin Ellian, Kees van der Staaij en Felix Rottenberg over de roerige politieke week
Lodewijk Asscher is al weg, het kabinet volgt mogelijk snel. Maar een extra crisis bovenop de pandemie, wie is daarbij gebaat? Vanavond bij Op1 analyseren parlementair journalisten Marieke Smits en Joost Vullings, kamernestor en SGP-voorman Kees van der Staaij, rechtsgeleerde Afshin Ellian en oud PvdA-voorzitter Felix Rottenberg.

Károly Illy en Suzanne Laszlo willen alternatieven voor leerlingen nu scholen voorlopig dicht blijven
Vijftig organisaties, onder leiding van Unicef, willen dat de scholen zo snel mogelijk weer open gaan. De situatie is voor veel kinderen erg zorgwekkend, weet ook kinderarts en OMT-lid Károly Illy. Vanavond bij Op1 bespreekt hij samen met directeur van Unicef Suzanne Laszlo de mogelijkheden om veilig weer naar school te kunnen.

Hubert Bruls over het eventueel invoeren van de avondklok in strijd tegen het coronavirus
Het wordt steeds waarschijnlijker dat we op korte termijn te maken krijgen met nog strengere maatregelen. Een avondklok is daarbij een veelgehoord instrument. Vanavond bij Op1: Voorzitter van het veiligheidsberaad Hubert Bruls is geen voorstander van deze draconische maatregel en wil vooral overtuigender bewijs of een avondklok helpt in de strijd tegen het coronavirus.

Meer op tv: Inter Milan op tv , ADO Den Haag op tv en Max Verstappen op tv