Bekijk de uitzending van Op1: Joost Vullings, Ab Osterhaus en meer terug

Wo 13 januari 2021 | 22:35 Op1: Joost Vullings, Ab Osterhaus en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Joost Vullings, Ab Osterhaus en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Joost Vullings, Ab Osterhaus en meer gemist.

Op1: Joost Vullings, Ab Osterhaus en meer

Datum
Wo 13 januari 2021
Tijd
22:35 tot 23:35
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen
Deel-url
gids.tv/25695647

Onderwerpen van deze uitzending

Joost Vullings, Suse van Kleef en Ab Osterhaus over het kamerdebat
Vanavond bij Op1 vertelt journalist Suse van Kleef over Groot-Britannie, waar de Britse variant van het virus leidt tot grote paniek en overvolle ziekenhuizen. Viroloog Ab Osterhaus bespreekt de gevaren van weer een nieuwe virusvariant: de Braziliaanse. En krijgen we te maken met een avondklok? Joost Vullings, politiek verslaggever voor EenVandaag, schuift aan met het laatste nieuws uit de Tweede Kamer.

Wanda de Kanter over haar strijd voor een rookvrije generatie
Longarts Wanda de Kanter is misschien wel de fanatiekste anti-tabak activist van Nederland. Ze stopt nu met haar werk als longarts in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, om zich volledig te richten op haar

Wouke van Scherrenburg over haar nieuwe serie ‘de strijd om het Binnenhof’
Het gaat er soms hard aan toe in de Tweede Kamer, maar het is nog niets vergeleken met wat zich daar vroeger afspeelde: nietsontziende machtsstrijd, onthoofdingen en levens vol tragiek. Voormalig politiek journalist Wouke van Scherrenburg dook voor de nieuwe serie ‘De strijd om het Binnenhof’ in de levens van politieke kopstukken, van Thorbecke tot Pim Fortuyn.

Jacqueline Groen moest door corona aftreden als burgemeester van Heerde
Het leven van Jaqueline Groen stond het afgelopen jaar volledig in het teken van corona. Ze was burgemeester van een van de zwaarste getroffen gemeentes in ons land, het Gelderse Heerde. Tot het virus ook vat op haar kreeg en ze gedwongen haar ambt moest neerleggen. Vanavond bij Op1 vertelt ze over de ziekte en het afgelopen jaar.

Op1: Joost Vullings, Ab Osterhaus en meer op tv

.