Bekijk de uitzending van Op1: Henk Angenent en Hugo Borst over mogelijke Elfstedentocht terug

Ma 8 februari 2021 | 23:45 Op1: Henk Angenent en Hugo Borst over mogelijke Elfstedentocht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Henk Angenent en Hugo Borst over mogelijke Elfstedentocht gemist? Bekijk hier naar Op1: Henk Angenent en Hugo Borst over mogelijke Elfstedentocht gemist.

Op1: Henk Angenent en Hugo Borst over mogelijke Elfstedentocht

Datum
Ma 8 februari 2021
Tijd
23:45 tot 00:45
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Hugo Logtenberg, Sophie Hilbrand
Deel-url
gids.tv/25832450

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Henk Angenent, Herman de Haan, Evert ten Napel en Hugo Borst over een mogelijke Elfstedentocht
‘Hij móét gereden worden’, de tocht der tochten, vinden oud-winnaar Henk Angenent, KNSB-directeur Herman de Haan, Evert ten Napel, en Hugo Borst. Nu de Friese wateren langzaam dichtvriezen laait de Elfstedenkoorts weer op, maar het seizoen van de marathonschaatsers is al afgelast. In een open brief aan de KNSB laten de schaatsers weten er alles aan te willen doen om wedstrijden mogelijk te maken, want natuurijs wacht niet.

Patrick van der Jagt, Reinier van den Berg, Mitchel Viljeer en Vincent van der Kaai over de aanhoudende kou in Nederland
De vrieskou buiten is niet voor iedereen een pretje. Patrick van der Jagt leefde zo’n twintig jaar op straat en vertelt vanavond bij Op1 hoe zwaar deze dagen zijn voor daklozen. Mitchel Viljeer en Vincent van der Kaai proberen het ze in ieder geval iets makkelijker te maken door de Rotterdamse straten sneeuwvrij te houden en weerman Reinier van den Berg weet hoe lang de kou nog aanhoudt.

Sharon Gesthuizen, Fred Teeven, Imane en Lars over de invloed van politiek op kinderen
Dit jaar is de invloed van de politiek op het leven van kinderen duidelijker en groter dan ooit. Maar nemen we kinderen voldoende mee in deze grote beslissingen? En snappen ze hoe onze democratie werkt? Volgende week komt het boek Piraten, dieren, bejaarden -Wat stem jij? Van ex-SP kamerlid Sharon Gesthuizen uit. Vanavond vertelt ze bij Op1 waarom het belangrijk is om kinderen bij beslissingen te betrekken. Ook Fred Teeven, Imane (12) en Lars (13) schuiven aan.

Mischa Blok en Dewi Deijle over het opschorten van adopties uit het buitenland
Demissionair Minister Sander Dekker maakte vandaag bekend dat adoptie van kinderen uit het buitenland per direct wordt opgeschort. Volgens Dekker is er jarenlang weggekeken bij verschillende misstanden en is de Nederlandse overheid flink tekort geschoten. Vanavond bij Op1 schuiven geadopteerden Mischa Blok en Dewi Deijle aan. Zijn de excuses die Dekker aanbood genoeg? En wat zou de Nederlandse staat kunnen doen om de mensen om wie het gaat tegemoet te komen?

Op1: Henk Angenent en Hugo Borst over mogelijke Elfstedentocht op tv

.