Op1: Ferdinand Grapperhaus en Damiaan Denys over rellen

Meest recente uitzending
Datum
Wo 27 januari 2021
Tijd
00:15 tot 01:15
Genre
Informatief
Acteurs
Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink
Deel-url
gids.tv/25763539

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Ferdinand Grapperhaus, Willem Woelders, Toine van Loenhout, Maxime de Vries, Emrah Köker en Damiaan Denys over de rellen
Sinds het invoeren van de avondklok is het in veel steden onrustig en braken er rellen uit. Vanavond bij Op1 reageert demissionair minister van justitie en veiligheid Ferdinand Grapperhaus op de rellen. Bespreken Willem Woelders, nationaal politiecommandant coronacrisis en Toine van Loenhout, hoofd recherche politie Oost-Brabant hoe ze de relschoppers gaan opsporen. NOS-verslaggever Maxime de Vries weet hoe de relschoppers zich organiseren. Emrah Köker vertelt over zijn zaak in Rotterdam die gisteren werd geplunderd en psychiater Damiaan Denys legt uit waarom de sluimerende onvrede in Nederland een rol speelt bij de rellen.

Guido Weijers, Andreas Voss en Pieter Lubberts over het organiseren van evenementen in coronatijd
Cabaretier Guido Weijers mag deze maand als eerste weer voor een volle zaal optreden. Er worden namelijk proeven gedaan, waarbij gekeken wordt wat er nodig is om evenementen te kunnen organiseren in coronatijd. Er mogen volgende maand bijvoorbeeld ook 1500 supporters het stadion in bij een voetbalwedstrijd tussen NEC en Almere City. Vanavond bij Op1 vertellen Weijers, manager van organisator Fieldlab evenementen Pieter Lubberts en arts-microbioloog Andreas Voss over deze ontwikkeling.

Meer op tv: Basketbal op tv , Juventus op tv en Giro D'Italia - Uitzendingen op tv