Bekijk de uitzending van Op1: Feike Sijbesma, Danny Ghosen en meer terug

Ma 1 februari 2021 | 22:20 Op1: Feike Sijbesma, Danny Ghosen en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op1: Feike Sijbesma, Danny Ghosen en meer gemist? Bekijk hier naar Op1: Feike Sijbesma, Danny Ghosen en meer gemist.

Op1: Feike Sijbesma, Danny Ghosen en meer

Datum
Ma 1 februari 2021
Tijd
22:20 tot 23:20
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Hugo Logtenberg, Sophie Hilbrand
Deel-url
gids.tv/25796320

Onderwerpen van deze uitzending

Feike Sijbesma over de gevolgen van de klimaatcrisis
Volgens ex-coronagezant Feike Sijbesma is de coronapandemie straks niet meer ons enige probleem, maar komt er met de klimaatcrisis snel een nieuwe pandemie aan. Afgelopen week was hij samen met onder anderen Joe Biden, John Kerry en Bill Gates aanwezig toen de wereldleiders bijeen kwamen voor de klimaattop. Vanavond schuift hij aan bij Op1 om de gevolgen van de klimaatcrisis te bespreken.

Danny Ghosen en ex-designerdrugsverslaafde Kevin over een nieuw seizoen van Danny’s wereld
Steeds vaker komen er meldingen binnen van mensen die vergiftigd zijn door de drug 3-MMC. Deze zogenaamde designerdrug voelt als een combinatie tussen xtc en cocaïne, maar is gewoon online te bestellen. In tegenstelling tot traditionele drugs is 3-MMC namelijk legaal. Journalist Danny Ghosen gaat in de nieuwste aflevering van ‘Danny’s wereld’ op zoek naar de wereld achter deze drug. Vanavond bij Op1 is hij te gast, samen met Kevin, die verslaafd was aan 3-MMC.

IC-arts Hugo Touw wil versoepeling van de coronamaatregelen
Intensivisten pleiten voor versoepeling van de coronamaatregelen. Volgens IC-arts Hugo Touw die verbonden is aan het Radboud UMC in Nijmegen eisen de strenge coronamaatregelen op dit moment hun tol, omdat de reguliere zorg steeds meer wordt uitgesteld. Moeten we meer coronaoverlijdens accepteren? Vanavond bij Op1 vertelt Touw waarom hij vindt dat dit gesprek gevoerd moet worden.

Gerard Smetsers, Annelie Jager en Károly Illy over het openen van de basisscholen
De basisscholen mogen weer open, maar dat betekent niet dat ze ook allemaal open gaan. Basisschool het Palet, waar Gerard Smetsers directeur is, houdt de deuren voorlopig gesloten. Ook lerares Annelie Jager vertrouwt het niet en wil eerst dat alle leraren worden gevaccineerd. Vanavond bij Op1 bespreken ze samen met kinderarts Károly Illy hoe de basisscholen weer geopend zouden moeten worden.

Op1: Feike Sijbesma, Danny Ghosen en meer op tv

.