Op1: Farid Azarkan, Tex de Wit en meer

Meest recente uitzending
Datum
Zo 5 juli 2020
Tijd
05:35 tot 06:40
Genre
Informatief
Acteurs
Giovanca Ostiana, Tijs van den Brink
Deel-url
gids.tv/24651787

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

- Twee maanden geleden werd hij nog geroyeerd als lid van DENK, maar nu heeft Farid Azarkan nieuws over de partij waar de afgelopen maanden veel opschudding was. Hij schuift vanavond aan bij Op1.

- Ruim zes op de tien Nederlanders vinden de gedragsmaatregelen van de overheid om het coronavirus te bestrijden onlogisch of verwarrend, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Het virus is in Nederland onder controle, kunnen die regels niet wat minder? Expert complexiteit Bert Slagter laat vanavond bij Op1 zien hoe het slimmer kan.

- Twee weken geleden kwam het ledenparlement van de FNV er niet uit, maar vandaag stemden de 105 vakbondslieden alsnog in met de afspraken uit het pensioenakkoord. Conclusie: de pensioenen worden onzekerder. Econoom en financieel journalist van de Telegraaf Martin Visser praat bij Op1 over de gevolgen voor miljoenen Nederlanders.

- De Tour de France werd opgeschoven, Wimbledon afgelast, het Europees Kampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen uitgesteld. Toch gaat het satirisch sportprogramma ‘Makkelijk Scoren’ van Tex de Wit, Diederik Smit en Jonathan van het Reve morgen van start. Hoe gaan ze dat doen zonder sport op televisie? Vanavond schuiven de heren aan en vertellen zij hoe het programma er dit seizoen uit ziet.

- Afgelopen woensdag ging de nieuwe Donorwet formeel in. Dat betekent dat als je geen keus maakt, je automatisch als orgaandonor wordt geregistreerd. Wat het betekent om afhankelijk te zijn van een donor, wordt wel duidelijk in het nieuwe EO-programma ‘De 100’, waarin mensen gevolgd worden die op de wachtlijst staan voor een transplantatie. Presentator Bert van Leeuwen vertelt er vanavond over bij Op1, samen met nierpatiënt Dominique van Gessel en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66).

Meer op tv: Helmond Sport op tv , Darts op tv en Sparta op tv