Op1: Eppo van Nispen, Plien van Bennekom en meer

Meest recente uitzending
Datum
Za 28 november 2020
Tijd
06:15 tot 07:15
Genre
Informatief
Acteurs
Astrid Joosten, Paul de Leeuw
Deel-url
gids.tv/25452031

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Eppo van Nispen, Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman over het talent en de invloed van Corrie van Gorp
Voor een eerbetoon aan de eerder deze week overleden komiek, actrice en danseres Corrie van Gorp dook directeur Eppo van Nispen diep in het archief van zijn Instituut voor Beeld en Geluid. Daar vond hij een schat aan oud beeld, dat zelden eerder te zien was. Samen met cabaretiers Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman praat hij vanavond bij Op1 over het onstuitbare talent en de invloed van Van Gorp.

De 15-jarige Stefan van der Bie redde het leven van zijn schoolgenootje
Toen een schoolgenootje van Stefan van der Bie vorige maand een hartstilstand kreeg, twijfelde de 15-jarige vmbo’er geen moment en besloot in de praktijk te brengen wat hij had geleerd: reanimeren. Samen met de ambulancemedewerkers Lawrence Smit en Kees Quak redde hij zo het leven van zijn medescholier. Gisteren werd hij daarom in het zonnetje gezet op zijn school, het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Stefan zit nu nog bij de jeugdbrandweer, maar weet al wat hij later wil worden: ambulancechauffeur, net als zijn moeder Astrid, die ook te gast is.

Immunoloog Marjolein van Egmond over verwarring rondom Oxford-vaccin AstraZeneca
Er is verwarring rondom het Oxford-vaccin van farmaceut AstraZeneca. Dit is het vaccin waarvan Nederland 11,7 miljoen stuks heeft besteld. Eerder deze week kwamen ze met mooie resultaten op de proppen, maar de onderbouwing daarvan blijkt niet helemaal waterdicht. Immunoloog van het VUmc Marjolein van Egmond bespreekt het vanavond bij Op1.

Hans Fokkens, Tanja van den Hengel, Renee Krommendijk en Annelies Frantsen over de documentaire ‘Dierbaren’
In de IDFA-documentaire ‘Dierbaren’ krijgen we een kijkje in het grootste dierenasiel van Nederland, waar elke dag een onophoudelijke stroom van levensgevaarlijke honden, zielige straatkatjes en afgedankte konijnen wordt afgeleverd. De medewerkers zetten alles op het spel om de verschoppelingen een nieuw thuis te geven en trotseren daarvoor zelfs de stank en agressie die in het dierenasiel hoogtij viert. Dierbaren is genomineerd voor de IDFA Competition for Dutch Documentary. Vanavond bij Op1 schuiven directeur Hans Fokkens en verzorgers Tanja van den Hengel, Renee Krommendijk en Annelies Frantsen aan.

Meer op tv: Willem II op tv , TT Assen op tv en Wat Is Er Op Televisie Vanavond? op tv