Op1: Jan Kluytmans, Marieke Smits en meer

Eerstvolgende uitzending
Op1: Jan Kluytmans, Marieke Smits en meer
Datum
Vr 23 april 2021
Tijd
10:40 tot 11:35
Genre
Informatief
Presentatie
Jort Kelder, Welmoed Sijtsma
Deel-url
gids.tv/26248601

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Arts-microbioloog Jan Kluytmans over de druk op de ziekenhuizen
Grote zorgen in de ziekenhuizen die bezwijken onder de druk van besmettingen en volle IC’s. Arts-microbioloog van het Amphiaziekenhuis, Jan Kluytmans houdt zijn hart vast en niet alleen voor nu. Het wordt volgens hem tijd dat iemand de regie neemt en in gaat zetten op komend najaar. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom dit wat hem betreft zo belangrijk is.

Marieke Smits over het vertrouwen in politiek Den Haag
De spanning in politiek Den Haag is om te snijden. Alle ogen zijn wederom gericht op demissionair premier Mark Rutte en zijn kabinet na het lekken van de ministerraadnotulen aan RTL Nieuws. Gaat Rutte de stukken openbaar maken? En wat betekent dit allemaal voor het politieke speelveld? Vanavond bij Op1 bespreekt parlementair journalist Marieke Smits of het vertrouwen in politiek nog hersteld kan worden.

Staatsrechtskundige Wim Voermans over de coronawet
We hebben heel wat vrijheden ingeleverd om de coronacrisis te bestrijden. De noodwet die alle vrijheidsbeperkingen regelt, loopt 1 juni af. Staatsrechtskundige Wim Voermans maakt zich zorgen. Hij vindt dat de regering met te veel gemak met de noodwet omgaat. Vanavond bij Op1 bespreekt hij of we echt vanaf 1 juni al onze vrijheden terug kunnen verwachten.

Wijnboer Ilja Gort over de mislukte Franse wijnoogst
Het is de nachtmerrie van elke wijnboer: nachtvorst. De Franse wijnoogst dreigt volledig te mislukken. De vorst, die inmiddels al weken aanhoudt, heeft een rampzalig effect op de oogst. In een poging de wijnstokken nog te redden worden zelfs vuurkorven in de velden gezet, maar het kwaad lijkt al geschied. Schrijver en wijnboer Ilja Gort schuift vanavond aan bij Op1 om te vertellen over deze catastrofe en de gevolgen voor onze portemonnee.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Meer op tv: NAC Breda op tv , Napoli op tv en Bayern München op tv

Meer uitzendingen van Op1: Jan Kluytmans, Marieke Smits en meer