Bekijk de uitzending van Op zoek naar Frankrijk terug

Ma 27 februari 2017 | 20:30 Op zoek naar Frankrijk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op zoek naar Frankrijk gemist? Bekijk hier naar Op zoek naar Frankrijk gemist.

Op zoek naar Frankrijk

Datum
Ma 27 februari 2017
Tijd
20:30 tot 21:15
Zender
Canvas
Genre
Reisdocumentaire
Jaar
2016
Presentatie
Wilfred de Bruijn
Twitter hashtag
#opzoeknaarfrankrijk
Deel-url
gids.tv/17344018

Tijdens de krokusvakantie heeft Canvas een dagelijkse afspraak met de Nederlandse Parijzenaar Wilfried de Bruijn. In Op zoek naar Frankrijk portretteert hij ‘zijn’ Frankrijk in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in april en mei.

We weten allemaal dat je in Frankrijk kan leven als God, maar toch worstelen onze zuiderburen met werkloosheid, aanslagen, politieke verdeeldheid en ook wel met zichzelf. Wat is er nog over van de Vrijheid, Gelijkheid en Broederlijkheid, de fundamenten van de republiek? Wat betekent het vandaag de dag om een Fransman te zijn?

In Op zoek naar Frankrijk peilt Wilfred de Bruijn met scherpe blik én humor naar de ziel van Frankrijk. En achter de clichés ontdekt hij een intrigerend land vol tegenstellingen.

Het ideaal van gelijkheid was de belangrijkste drijfveer achter de Franse Revolutie, die eind achttiende eeuw de Republiek inluidde. Maar bestaat gelijkheid wel echt in Frankrijk? Laverend langs een diepe kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen gaat Wilfred de Bruijn in zijn woonplaats Parijs op zoek naar een antwoord. De haat tegen de gevestigde Franse orde is er enorm. Maar waar zich dat voorheen uitte in rapmuziek en hevige rellen, bedreigen nu radicalisering en terrorisme de Republikeinse waarden. Wat bindt de Fransen nog?

Op zoek naar Frankrijk op tv

Frankrijk rellen parijs wilfred de bruijn werkloosheid revolutie presidentsverkiezingen aanslagen worstelen radicalisering terrorisme bruijn vrijheid republiek afspraak humor woonplaats kloof fransen fransman eeuw haat waarden.
Op zoek naar Frankrijk, vanaf 27/2