Bekijk de uitzending van Op zoek naar Frankrijk terug

Zo 20 maart 2016 | 20:15 Op zoek naar Frankrijk

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Op zoek naar Frankrijk gemist? Bekijk hier naar Op zoek naar Frankrijk gemist.

Op zoek naar Frankrijk

Datum
Zo 20 maart 2016
Tijd
20:15 tot 21:05
Zender
NPO 2
Genre
Reisdocumentaire
Jaar
2016
Presentatie
Wilfred de Bruijn
Twitter hashtag
#opzoeknaarfrankrijk
Uitzending gemist
Op zoek naar Frankrijk gemist
Deel-url
gids.tv/15238492

‘Leven als God in Frankrijk’? De Fransen kampen met werkloosheid, aanslagen en een grote politieke verdeeldheid. De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn ontrafelt met scherpe blik en humor de ziel van Frankrijk en ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen.

De aanslagen van vorig jaar legden een gevoelige Franse zenuw bloot. De tragedie wierp bij veel Fransen de vraag op wat er over is van de waarden Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap die de pijlers vormen van hun Republiek. Wat betekent het vandaag de dag eigenlijk nog om Frans te zijn?

En die vraag was al een splijtzwam in de Franse samenleving. De Franse elite sluit nu nog meer dan vroeger de gelederen, boze boeren spuiten vol woede de straten vol stront, veel jongeren in de buitenwijken radicaliseren en intussen spint extreem rechts garen bij de chaos die ontstaat.

Toch hebben de Fransen veel om te koesteren. Ze kunnen bogen op hun rijke culturele en intellectuele leven, hun imponerende historie, de beroemde gastronomie, het schitterende landschap.

Genoeg om trots op te zijn. Maar is het ook genoeg om de Republikeinse waarden nieuw leven mee in te blazen?

Om antwoorden te vinden op die vraag doorkruist Wilfred de Bruijn het hele land. Hij gaat in gesprek met boeren en buitenlui, filosofen en leraren, jongeren uit de buitenwijken en telgen uit de Franse elite, Bretonse nationalisten en fervente Front National-aanhangers. Ieder heeft zijn eigen verhaal.

Op zoek naar Frankrijk op tv

.
Promo: Op zoek naar Frankrijk