Bekijk de uitzending van Onze manier van leven terug

Wo 14 februari 2018 | 22:55 Onze manier van leven

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Onze manier van leven gemist? Bekijk hier naar Onze manier van leven gemist.

Onze manier van leven

Datum
Wo 14 februari 2018
Tijd
22:55 tot 00:35
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Jack Janssen
Twitter hashtag
#onzemaniervanleven
Deel-url
gids.tv/19623340

De documentaire Onze manier van leven volgt de oprichters van politieke partij DENK, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Niet eerder is het politici met een migrantenachtergrond gelukt om met een eigen partij in het Nederlandse parlement gekozen te worden. Terwijl andere media tijdens de campagne buiten de deur worden gehouden, heeft documentairemaker Jack Janssen vanaf de oprichting van DENK toegang achter de schermen. Door zijn camera beleven we het roerige verkiezingsjaar, waarin de PVV van Wilders lang aan kop gaat.

Van meet af aan ligt het tweetal van DENK onder vuur. En dat neemt ongekende proporties aan als Sylvana Simons zich aansluit bij de beweging. DENK gaat de strijd aan met media en de Kamerleden van andere partijen, waardoor de spanning hoog oploopt. Onze manier van leven werpt een exclusieve blik op de verkiezingscampagne van de veelbesproken partij en haar oprichters, die zich in tijden van grote maatschappelijke onrust en politieke strijd staande proberen te houden. Is DENK een bedreiging of aanwinst voor ‘onze manier van leven’?

Regisseur Jack Janssen ziet Kuzu en Öztürk als exponenten van de culture spanning in de samenleving. Door de breuk met de PvdA werden ze op zichzelf teruggeworpen. Dat resulteerde in de oprichting van een eigen politieke beweging: DENK. Vanuit die beweging zijn Kuzu en Öztürk het gevecht met de buitenwereld aangegaan, door het recht op hun eigen identiteit op te eisen. Het gaat Janssen niet om het politieke belang of het succes van het duo, maar om de onvrede die Kuzu en Öztürk vertegenwoordigen en het proces dat ze daarbij doormaken. De film toont het spanningsveld tussen het pluriform idealisme en de werkelijkheid waarmee ze te maken heeft.

Onze manier van leven op tv

Pvda tweede kamerverkiezingen parlement campagne bedreiging media documentaire camera film politici regisseur tweetal onrust achter de schermen maatschappelijke onrust samenleving verkiezingscampagne spanning identiteit onvrede selçuk öztürk tunahan kuzu ongekende belang proces schermen vuur sylvana simons beweging denk gevecht partijen politieke partij beweging.