Bekijk de uitzending van Onze boerderij terug

Zo 8 september 2019 | 20:25 Onze boerderij

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Onze boerderij gemist? Bekijk hier naar Onze boerderij gemist.

Onze boerderij

Datum
Zo 8 september 2019
Tijd
20:25 tot 21:20
Zender
NPO 1
Genre
Reportage
Jaar
2019
Presentatie
Yvon Jaspers
Twitter hashtag
#onzeboerderij
Deel-url
gids.tv/22871435

Vanavond start het tweede seizoen van het programma Onze boerderij, waarin Yvon Jaspers in het boerenleven duikt. Elke zondag rond 20:25 uur op NPO 1.

Turbulente tijd
Ook dit seizoen gaat Yvon bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij andere boeren langs om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen.

Ernstig ziek
Yvon krijgt in de eerste aflevering een verontrustend telefoontje uit Canada van melkveehouder Riks. Een groot deel van zijn veestapel is ernstig ziek. De laatste twee winters is zelfs een tiental koeien overleden. Yvon reist af naar Canada en ziet wat een enorme impact deze situatie heeft op Riks en zijn gezin.

Droom uiteen
Vorig jaar vroegen melkveehouders Agnes en Albert zich af of zij eind 2018 nog wel boer zouden zijn. Door veranderende fosfaatwetgeving leek hun droom als een ballon uiteen te spatten. Yvon gaat terug naar Drenthe om te kijken hoe het nu met ze gaat.

Onze boerderij op tv

.