Bekijk de uitzending van Onschuldig?! terug

Wo 15 november 2017 | 16:06 Onschuldig?!

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Onschuldig?! gemist? Bekijk hier naar Onschuldig?! gemist.

Onschuldig?!

Datum
Wo 15 november 2017
Tijd
16:06 tot 17:00
Zender
RTL 4
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#onschuldig
Deel-url
gids.tv/19016039

Herhaling. Seizoen 1 - Aflevering 4 - In de vierde aflevering van ‘Onschuldig?!’ volgt Peter Henk Haalboom. Haalboom wordt in 2003 veroordeeld tot 20 jaar cel vanwege de moord op Pim Overzier. Pim werd enkele maanden vermist, na een blind date, en werd uiteindelijk gevonden in een graf in het bos. De doodsoorzaak is niet vastgesteld, maar de recherche gaat uit van moord. Henk wordt gearresteerd nadat er een bloedvlekje van het slachtoffer in zijn auto wordt aangetroffen. Henk, inmiddels uit de gevangenis, zegt onschuldig te zijn en vecht voor rehabilitatie. Samen met het Knoops’ Innocence Project wil hij aantonen dat hij niet in staat is geweest om de moord te plegen.

Zesdelige documentaireserie waarin Peter van der Vorst twee jaar lang vijf mensen volgt die vermoedelijk onterecht zijn veroordeeld voor moord of doodslag. Niet zelden krijgen deze slachtoffers te maken met een stressstoornis, verliezen ze vrienden en familie en kunnen ze geen baan krijgen, omdat ze het stempel 'moordenaar' hebben gekregen. We laten de moeilijke juridische strijd om herziening zien en leggen de vinger op de beperkte mogelijkheden in de Nederlandse rechtspraak om in dit soort gevallen je recht te krijgen.

Onschuldig?! op tv

.