Bekijk de uitzending van Ons moederland terug

Wo 4 december 2019 | 22:55 Ons moederland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ons moederland gemist? Bekijk hier naar Ons moederland gemist.

Ons moederland

Datum
Wo 4 december 2019
Tijd
22:55 tot 00:15
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Shamira Raphaëla
Deel-url
gids.tv/23366003

De documentaire Ons moederland schetst aan de hand van het dagelijks leven van Constant Kusters, de omstreden politiek leider van de extreemrechtse partij de Nederlandse Volks-Unie, een beeld van de Nederlandse samenleving en haar omgang met 'de ander' door de eeuwen heen.

Huisvader
Constant Kusters is naast de voorman van de extreemrechtse partij NVU een toegewijd huisvader. Een traditioneel gezinsleven, nationalisme en politieke strijd lijken onlosmakelijk met elkaar vervlochten.

Multiculturele samenleving
Wonend in een Arnhemse volksbuurt benoemt hij zonder gêne wat er in zijn ogen mis is met de Nederlandse multiculturele samenleving. De publieke- en politieke discussie over onze nationale identiteit gaat inmiddels, ook ver buiten extreemrechts, hand in hand met polarisatie.

Gevestigde orde
Aan de hand van archiefmateriaal over de Nederlandse geschiedenis en intieme scenes in het extreemrechtse milieu toont Ons moederland een politicus die tot zijn vreugde ziet dat zijn ideeën steeds meer doordringen in de gevestigde orde.

Ons moederland op tv

.