Bekijk de uitzending van One Night Stand terug

Vr 15 december 2017 | 21:25 One Night Stand

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van One Night Stand gemist? Bekijk hier naar One Night Stand gemist.

One Night Stand

Datum
Vr 15 december 2017
Tijd
21:25 tot 22:10
Zender
NPO 3
Genre
Dramaserie
Jaar
2017
Twitter hashtag
#onenightstand
Deel-url
gids.tv/19219532

In de reeks korte dramafilms, onder de naam One Night Stand, is vanavond de film Avondland te zien. In deze film voelt het leven van boerenzoon Jorg en zijn vrienden onuitgesproken anders na de dood van hun jonge vriend Jochem een jaar eerder.

Rondscheurend op hun quads stuiten de vrienden spelenderwijs op een groep Nederlands-Marokkaanse nieuwkomers, die hun beschutte bestaan lijken te veranderen.

Regisseur Nico van den Brink vertelt aan De Filmkrant over Avondland: "Ik wil aanzetten tot reflectie." In het tragikomische Avondland kampt een puber met zijn rouw om een verongelukte vriend. Tegelijkertijd vertelt de film over traditie en vernieuwing met quads tegenover scooters, boerderijen tegenover nieuwbouw en oer-Hollandse Jorg tegenover nieuw-Nederlandse Mahmoud. Waarom?

"Het verhaal gaat over de angst voor verandering. Als ritme en regelmaat aangetast dreigen te worden, brengt dat spanning met zich mee. Men wil de orde bewaken. Ik wilde een film maken over de maatschappij zoals hij nu is. Ik heb filmische middelen ingezet om over méér te vertellen dan enkel het land van Maas en Waal. Daarom koos ik ervoor om de constructie te laten zien. Als ik dit verhaal realistisch zou vertellen, dan zou ik ingaan op de aardse kant van het boerenleven. Ik stileerde om te zorgen dat de toeschouwer zou gaan reflecteren op wat hij ziet."

One Night Stand op tv

Traditie film regisseur nieuwbouw serie dramaserie scooters boerderijen vernieuwing jorg puber rouw vriend dood mahmoud seizoen.