Once Upon a Time in the West

Meest recente uitzending
Once Upon a Time in the West
Datum
Ma 10 augustus 2020
Tijd
13:00 tot 15:45
IMDb
8.5
Genre
Film
Jaar
1968
Regisseur
Sergio Leone
Acteurs
Paolo Stoppa, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti
Twitter hashtag
#onceuponatimeinthewest
Deel-url
gids.tv/24898398

Once Upon a Time in the West is een Italiaanse-Spaanse en Amerikaanse Western uit het jaar 1968. Deze productie is geregisseerd door Sergio Leone. Het hoofdrollen voor Claudia Cardinale en Charles Bronson.

Het is Morton, de machtsgeile eigenaar van een spoorwegmaatschappij, die huurt de gewetenloze vechtersbaas Frank in. Het enige wat voor Morton telt is dat de spoorweg tijdig klaar geraakt en daar moet Frank hem bij helpen, desnoods door een bloedbad aan te richten. Hij ruimt de weerspannige landeigenaar Brett McBain zonder verpinken uit de weg, maar aan de weduwe van Brett heeft hij een stevige kluif. Ze wordt immers beschermd door een mysterieuze, harmonicaspelende pistoolheld.

Na zijn drie krachtige spaghettiwesterns met Clint Eastwood haalde Leone eind jaren zestig het genre western definitief uit het verdomhoekje met Once Upon a Time in the West. Het ingehouden tempo, de fenominale muziek van Morricone en de zeer doeltreffende acteerprestaties van de cast maken deze film tot een must-see voor iedere filmliefhebber. De legendarische openingsscène van bijna een kwartier luidt het begin in van een tergend spannend relaas over de komst van een spoorbaan en de strijd om de grond langs het traject. Leone schreef het verhaal samen met Bernardo Bertolucci en horrormeister Dario Argento.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/once-upon-a-time-in-the-west

Meer op tv: Inter Milan op tv , Dakar op tv en Liverpool op tv

Video