Bekijk de uitzending van Once Upon a Time in America terug

Za 23 januari 2021 | 22:30 Once Upon a Time in America IMDb: 8.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Once Upon a Time in America gemist? Bekijk hier naar Once Upon a Time in America gemist.

Once Upon a Time in America

Once Upon a Time in America
Datum
Za 23 januari 2021
Tijd
22:30 tot 02:15
Zender
Film1 Drama
IMDb
8.4
Genre
Film
Jaar
1984
Regisseur
Sergio Leone
Acteurs
Darlanne Fluegel, Danny Aiello, Elizabeth Mcgovern, Burt Young, Tuesday Weld
Twitter hashtag
#onceuponatimeinamerica
Deel-url
gids.tv/25747518

Once Upon a Time in America is een Italiaans-Amerikaanse misdaadfilm uit 1984 van Sergio Leone. De film gaat over een vriendschap tussen twee Joodse gangsters, gespeeld door Robert De Niro en James Woods, die opgroeien in New York. Het is een epische film die zich in 3 periodes afspeelt: de jaren 20, de jaren 30 en 60 van de 20e eeuw. Een groep vrienden is hierin respectievelijk te zien als kind, jongvolwassenen en ouderen.

De film is een filosofische studie naar thema's als tijd, herinneringen, liefde, geweld en verraad en wordt geprezen om z'n mooie cinematografie, de details van de drie historische omgevingen en het complexe, open verhaal. Toch was de film bij de originele Amerikaanse release geen groot succes. Dit was vooral te wijten aan het feit dat de film daar werd ingekort tot 139 minuten. De originele 'Europese cut' blijft een favoriet onder critici en filmliefhebbers, met een speelduur van maar liefst 229 minuten.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/once-upon-a-time-in-america

Once Upon a Time in America op tv

.
Trailer Once Upon a Time in America

Meer uitzendingen van Once Upon a Time in America