Bekijk de uitzending van On the President's Orders terug

Wo 15 januari 2020 | 23:10 On the President's Orders

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van On the President's Orders gemist? Bekijk hier naar On the President's Orders gemist.

On the President's Orders

Datum
Wo 15 januari 2020
Tijd
23:10 tot 00:30
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
James Jones, Olivier Sarbil
Deel-url
gids.tv/23623058

Documentaire over de bloedige strijd van de Filipijnse president Rodrigo Duterte tegen drugsdealers en drugsgebruikers in zijn land. Hij voert al jarenlang een meedogenloze 'war on drugs' in de straten van Manilla. Hoe ver gaat het 'doodseskader' dat Duterte het land in heeft gestuurd?

Moorden
President Duterte voert een bloederige campagne tegen verdachte drugsdealers en gebruikers in de Filipijnen. Bekroonde regisseurs James Jones en Olivier Sarbil onderzoeken de aanhoudende vermoedens dat de Filipijnse politie moorden heeft gepleegd - ondanks het feit dat president Duterte heeft beloofd zijn oorlog tegen drugs te verminderen.

Allerarmsten
Jones en Sarbil laten zien hoe het hardhandige optreden van president Duterte tegen drugsgebruikers de allerarmsten van het land sterk treft. Ze praten met de families van drugsgebruikers en slachtoffers. Ook sluiten de filmmakers zich aan bij een politie-eenheid in Caloocan, Manilla, en geven zo een inkijk in het leven van de politie-officieren.

On the President's Orders op tv

.