Bekijk de uitzending van On the Inside of a Military Dictatorship terug

Vr 1 november 2019 | 19:05 On the Inside of a Military Dictatorship

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van On the Inside of a Military Dictatorship gemist? Bekijk hier naar On the Inside of a Military Dictatorship gemist.

On the Inside of a Military Dictatorship

Datum
Vr 1 november 2019
Tijd
19:05 tot 20:00
Zender
Canvas
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Karen Stokkendal Poulsen
Deel-url
gids.tv/23180396

Herhaling. Documentaire over Aung San Suu Kyi en Myanmars militaire macht.

Bekijk op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/5314/kanaal-canvas.

Nobelprijs
Ze was de 'postergirl' van de democratie. Sereen volhardend in de juiste boosheid, zij wilde vrijheid voor haar volk, democratie voor haar land. Aung San Suu Kyi kreeg in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede en in 2011 kreeg ze het generaalsregime op de knieën. Myanmar was niet langer een militaire dictatuur.

Etnisch geweld
Maar wat er enkele jaren later met de Rohingya gebeurde - de moslimminderheid in Myanmar - deed het beeld dat de internationale gemeenschap van haar had stevig verbleken. Een golf van etnisch geweld en genocide dreef bijna een miljoen van haar landgenoten het land uit en Aung San Suu Kyi kreeg een veroordeling van het geweld niet over de lippen?

Reacties
Hoe kan dat? Niet enkel alle generaals die een rol speelden in het militaire regime en de nieuwe burgerregering spreken, ook Aung San Suu Kyi zelf.

On the Inside of a Military Dictatorship op tv

Golf miljoen documentaire vrijheid genocide etnisch geweld volk veroordeling internationale gemeenschap regime nobelprijs democratie nobelprijs voor de vrede aung san suu kyi militaire knieën military dictatuur myanmar geweld vrede reacties generaals kanaal rohingya canvas internationale enkel gemeenschap.