Bekijk de uitzending van On Her Shoulders terug

Ma 10 december 2018 | 23:05 On Her Shoulders IMDb: 6.8

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van On Her Shoulders gemist? Bekijk hier naar On Her Shoulders gemist.

On Her Shoulders

Datum
Ma 10 december 2018
Tijd
23:05 tot 00:35
Zender
NPO 2
IMDb
6.8
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Alexandria Bombach
Deel-url
gids.tv/21443155

Vandaag ontvangt de 25-jarige Nadia Murad in Zweden de Nobelprijs voor de Vrede. Nadia werd als jonge jezidi gevangengenomen door ISIS en overleefde in 2014 genocide en seksuele slavernij.

Nadia heeft haar verhaal steeds opnieuw verteld en werd zo de stem van haar gemeenschap. Voor de Veiligheidsraad getuigde de 23-jarige Nadia van wat haar en haar volk was overkomen. Haar verhaal was toen over de hele wereld te horen. Zo werd zij het gezicht van de jezidi's, een historisch vervolgde religieuze minderheid. Het gewone meisje werd plotseling op het wereldtoneel van belangenbehartiging geduwd. Ondanks haar verlangen naar een normaal leven, weg van de schijnwerpers, vecht Nadia door om de genocide te stoppen en verantwoordelijke ISIS-commandanten te berechten.

We zien Nadia in haar dagelijkse leven en we volgen haar tijdens het hoogtepunt van haar pleitbezorgingscampagne met emotioneel toespraken en een eindeloze opeenvolging van een-op-eenontmoetingen met topambtenaren. Haar werk eist een hoge tol. Soms is er een glimp te zien van Nadia zoals ze ooit was, een wilskrachtig meisje dat ervan droomde een schoonheidssalon in haar dorp te openen.

On Her Shoulders op tv

.
On Her Shoulders - Trailer