Bekijk de uitzending van Omdat ik het zeg! terug

Wo 13 april 2016 | 19:25 Omdat ik het zeg!

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Omdat ik het zeg! gemist? Bekijk hier naar Omdat ik het zeg! gemist.

Omdat ik het zeg!

Datum
Wo 13 april 2016
Tijd
19:25 tot 19:55
Zender
NPO 2
Genre
Reality-reeks
Jaar
2016
Presentatie
Roué Verveer, Hanneke Groenteman
Twitter hashtag
#omdatikhetzeg
Uitzending gemist
Omdat ik het zeg! gemist
Deel-url
gids.tv/15384000

In een nieuwe zesdelige serie bij de NTR gaan presentatrice Hanneke Groenteman en cabaretier Roué Verveer met gezinnen in gesprek over opvoeden.

Roué schreef een boek over opvoeden: “Waarom? Daarom!” waarin hij de wat slappe ‘Nederlandse’ opvoeding aan de orde stelt en vergelijkt met zijn eigen ‘Surinaamse’ opvoeding. Hij probeert zijn kinderen ook in die lijn op te voeden.

Hanneke volgde als moeder in de jaren 70 de meer vrije methode van opvoeden waarin er weinig regels waren, het geluk van de kinderen centraal stond, en ze vooral de kans moesten krijgen zich als zelfstandige individuen te ontwikkelen. Als oma kijkt ze soms met verbazing hoe sociale media en mobieltjes het leven van haar kleinkinderen bepalen.

Roué en Hanneke gaan in deze serie op bezoek bij gezinnen met uiteenlopende culturele en maatschappelijke achtergronden – en met heel verschillende zienswijzen over opvoeden. In een westerse samenleving met materiële overvloed, onbegrensde mogelijkheden en keuzevrijheid, blijkt dat niet altijd even makkelijk te zijn. Of dat leidt tot vraagtekens, verwondering of juist begrip is vanaf vanavond te zien bij de NTR.

Omdat ik het zeg! op tv

Sociale media media presentatrice opvoeding cabaretier kleinkinderen serie samenleving keuzevrijheid methode voeden groenteman hanneke groenteman kinderen boek makkelijk moeder regels opvoeden gezinnen geluk mobieltjes.
Promo: Omdat ik het zeg!