Bekijk de uitzending van Oefeninterland: Nederland - Zwitserland terug

Vr 11 november 2011 | 19:25 Oefeninterland: Nederland - Zwitserland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Oefeninterland: Nederland - Zwitserland gemist? Bekijk hier naar Oefeninterland: Nederland - Zwitserland gemist.

Oefeninterland: Nederland - Zwitserland

Datum
Vr 11 november 2011
Tijd
19:25 tot 22:30
Zender
Veronica
Genre
Sportprogramma
Presentatie
Jan Joost van Gangelen, Hans Kraay jr.
Twitter hashtag
#NEDZWI
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/6688672

Liveverslag van de oefeninterlandwedstrijd Nederland - Zwitserland.

Vanavond speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Zwitserland die live te zien is bij Veronica. Het is de eerste krachtmeting na de kwalificatiereeks in aanloop naar het EK in 2012.

Op papier zijn de twee landen gelijk aan elkaar. Nederland en Zwitserland stonden tot nu toe 32 keer eerder tegenover elkaar. Beide landen wonnen vijftien duels en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste keer dat Nederland en Zwitserland tegenover elkaar stonden, was in augustus 2007. Zwitserland won dat vriendschappelijke duel met 2-1, de enige Oranje-treffer kwam op naam van Dirk Kuyt.

Ryan Babel is, na bijna een jaar afwezigheid, terug in het kamp van Oranje. Hij krijgt een nieuwe kans van bondscoach Bert van Marwijk, die onlangs bijtekende tot en met het EK van 2016.

Ook was Ajacied Derk Boerrigter opgenomen in de selectie, die zijn debuut zou maken bij het Nederlands elftal. Hij moest echter voortijdig het trainingskamp verlaten door rugklachten en zal dus niet aantreden tegen Zwitserland. Hij wordt vervangen door AZ-speler Roy Beerens.

Vanuit de Amsterdam ArenA doet Leo Oldenburger verslag van de wedstrijd. Jan Joost van Gangelen ontvangt Marco van Basten en Ruud Gullit in de studio in de ArenA en Hans Kraay jr. interviewt de spelers langs de lijn.

Tijdens de wedstrijd Nederland – Zwitserland introduceert Veronica een webapplicatie die als Tweede Scherm dient tijdens de Oranje-wedstrijden. Het is een interactieve voetbal-app die de kijkervaring verrijkt, verdiept en vergroot. Zo kan de kijker onder andere video's bekijken van de hoogtepunten van de wedstrijd, waaronder doelpunten, overtredingen en andere belangrijke spelmomenten.

Ook is er in de rust een exclusieve uitgebreide analyse van de eerste helft door Marco van Basten en Ruud Gullit.

Daarnaast zijn er veel statistieken beschikbaar, op zowel wedstrijd- als spelersniveau en kun je live meepraten via sociale media als Facebook, Twitter en Hyves.

De webapplicatie werkt op alle tablets, laptops, computers en smartphones via live.veronicatv.nl.

Oefeninterland: Nederland - Zwitserland op tv

.
Samenvatting Zwitserland - Nederland 2-1 (22-08-2007)