Bekijk de uitzending van NOS WK-kwalificatie Voetbal terug

Za 7 oktober 2017 | 21:36 NOS WK-kwalificatie Voetbal

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS WK-kwalificatie Voetbal gemist? Bekijk hier naar NOS WK-kwalificatie Voetbal gemist.

NOS WK-kwalificatie Voetbal

Datum
Za 7 oktober 2017
Tijd
21:36 tot 21:45
Zender
NPO 1
Genre
Sportmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#WRUNED
Deel-url
gids.tv/18752627

Wedstrijdanalyse tijdens de rust van de WK-kwalificatiewedstrijd Wit-Rusland - Nederland in de Borisov Arena.

Arjen Robben heeft lang na kunnen denken over de mogelijke ontsnappingsroutes voor het Nederlands elftal om volgend jaar tóch naar het WK in Rusland te mogen. Zijn conclusie: niet kansloos, wel een zware missie. Dat zegt hij tegen de NOS.

"Twee wedstrijden winnen is al een zware opgave", doelt de aanvoerder op de duels met Wit-Rusland (zaterdag) en Zweden (dinsdag). "Als je dan ook nog met behoorlijk wat doelpunten verschil moet winnen... Zeg nooit nooit, maar dat is wel heel, heel, heel moeilijk."

Oranje moet een achterstand van drie punten en zes goals goedmaken op Zweden, dat tweede staat in de kwalificatiepoule en zaterdagavond Luxemburg ontvangt.

"Veel is afhankelijk van wat er komend weekend gaat gebeuren. Op dit moment is het doelsaldo +6. Dat mag absoluut niet meer worden", vertelt Robben bij aankomst in Huis ter Duin in Noordwijk.

De aanvaller van Bayern München werd eerder op de dag geconfronteerd met een aantal artikelen in de Duitse media. Die schreven dat Robben vond dat zijn zoontje betere training krijgt dan het eerste elftal van Bayern onder de onlangs ontslagen Carlo Ancelotti.

"Daar wil ik gelijk duidelijk in zijn. Dat is de grootste onzin. Ik heb dat niet gezegd. Ik ben de laatste die zou gaan natrappen tegen een coach, speler of wie dan ook."

Bayern speelde de laatste twee competitiewedstrijden gelijk en kreeg midweeks in de Champions League een veeg uit de pan van Paris Saint-Germain (3-0).

De naam van Virgil van Dijk ontbrak op de lijst van zowel de voorlopige als de definitieve selectie en toch meldde de verdediger zich maandagavond bij het Nederlands elftal.

"Of ik verbaasd ben? Ik weet niet of dat het juiste woord is. Als je de selectie bekijkt en de verdedigers, hoop je erbij te zitten. Ik ben blij dat ik hier ben."

Van Dijk speelde vorig weekend voor het eerst in een half jaar een volledige wedstrijd voor Southampton. Dat was voor bondscoach Dick Advocaat genoeg reden om de verdediger alsnog op te roepen.

"Wedstrijdfit is anders, maar fysiek ben ik al bijna twee maanden honderd procent fit. Ik ben klaar voor waar de bondscoach mij nodig heeft."

(Bron: NOS)

NOS WK-kwalificatie Voetbal op tv

.