Bekijk de uitzending van Muziek: Vuur van de Vrijheid terug

Di 4 mei 2021 | 23:05 Muziek: Vuur van de Vrijheid

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Muziek: Vuur van de Vrijheid gemist? Bekijk hier naar Muziek: Vuur van de Vrijheid gemist.

Muziek: Vuur van de Vrijheid

Datum
Di 4 mei 2021
Tijd
23:05 tot 00:10
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Presentatie
Winfried Baijens, Milou Petter
Deel-url
gids.tv/26281200

Ook dit jaar brengen op 4 mei bekender zangers en acteurs in het Internationaal Theater Amsterdam een programma rondom het thema oorlog en 4 mei. Winfried Baijens presenteert het programma.

Artiesten
Oud-D66-voorman Jan Terlouw (89) en zanger Huub van der Lubbe van De Dijk openen de avond. Onder de artiesten zijn Wende Snijders en Froukje, die een speciaal lied voor deze avond schreef. Onder anderen Hans Kesting en Gijs Scholten van Aschat zijn de acteurs.

Fotoprojecties
Ze brengen hun muziek en teksten op een leeg toneel en in een lege zaal met als decor fotoprojecties van beelden uit de Tweede Wereldoorlog. Soms een groots moment, soms juist een veelbetekenend detail. Er zijn hoofdfiguren, maar ook omstanders. Wat gaat er door hun hoofd?

Bevrijdingsvuur
Aan het einde van de uitzending wordt geschakeld met Wageningen, waar Malou Petter om precies middernacht getuige is van het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. Daarmee wordt de overgang gemarkeerd van herdenken naar vieren, naar Bevrijdingsdag.

(Foto: Stefan Heijdendael/NOS)

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Muziek: Vuur van de Vrijheid op tv

.