Bekijk de uitzending van NOS UEFA Champions League Live, nabeschouwing en samenvatting terug

Di 12 mei 2015 | 22:45 NOS UEFA Champions League Live, nabeschouwing en samenvatting

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS UEFA Champions League Live, nabeschouwing en samenvatting gemist? Bekijk hier naar NOS UEFA Champions League Live, nabeschouwing en samenvatting gemist.

NOS UEFA Champions League Live, nabeschouwing en samenvatting

Datum
Di 12 mei 2015
Tijd
22:45 tot 23:10
Zender
NPO 3
Genre
Sportmagazine
Jaar
2015
Twitter hashtag
#CL
Uitzending gemist
NOS UEFA Champions League Live, nabeschouwing en samenvatting gemist
Deel-url
gids.tv/13291672

Nabeschouwing van de return in de halve finale van de UEFA Champions League tussen Bayern München en FC Barcelona.

Vanavond ontvangt Bayern München de Catalaanse club FC Barcelona, dat de thuiswedstrijd door onder andere twee doelpunten van sterspeler Lionel Messi met 3-0 won. De Duitse ploeg zal hard moeten knokken om zich alsnog te plaatsen voor de finale van de Champions League. Frank Snoeks is commentator bij de wedstrijd en Bert van Marwijk en Youri Mulder analyseren het duel vanuit de studio.

AD.nl blikt vooruit:

Een 3-0-nederlaag is nooit een goed uitgangspunt. Maar voor Bayern München, dat in de returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League FC Barcelona ontvangt, is de uitdaging nog groter. De Duitse landskampioen is bezig aan een slechte reeks, terwijl er aan de zegetocht van Barça momenteel geen einde komt.

De Catalanen wonnen de afgelopen maand onder aanvoering van het supertrio Messi-Neymar-Suárez met gemak al hun wedstrijden. Er waren liefst 25 treffers te vieren, terwijl tegengoals uitbleven. Barça-coach Luis Enrique denkt niet dat de speelwijze van zijn ploeg beter kan. ,,We voeren ons plan van aanpak geweldig uit. We creëren vanaf de aftrap problemen voor de tegenstander. Wanneer andere teams zich terug zouden laten zakken, rennen wij juist naar voren."

Bayern verloor zaterdag ondertussen voor de vierde maal op rij. Op eigen veld werd het 0-1 tegen FC Augsburg. De reeks nederlagen begon eind april met de uitschakeling in de Duitse beker tegen Borussia Dortmund, en werd voortgezet op bezoek bij Bayer Leverkusen (2-0) en Barcelona.

Het zorgt ervoor dat trainer Pep Guardiola voor het eerst in zijn verblijf bij Bayern enigszins onder druk staat. De coach wordt geacht de prestatie te herhalen van voorganger Jupp Heynckes, die in 2013 met Bayern de felbegeerde treble won, maar slaagt daar dit jaar voor de tweede keer op rij niet in. Dat terwijl de Spanjaard het huzarenstukje ironisch genoeg in 2009 als trainer van Barcelona wel voor elkaar kreeg.

De trainer is zich bewust van Bayerns underdogpositie in het treffen met Barcelona, waarin hij geblesseerde vaste waarden Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba en Holger Badstuber opnieuw moet missen. ,,Als we ons alleen op scoren richten, verliezen we. We moeten rustig blijven, ons spel controleren en dan maar kijken wat ervan komt."

Ook aanvoerder Philipp Lahm weet dat het lastig wordt tegen Barcelona, dat de heenwedstrijd met drie goals in 17 minuten besliste. ,,We benutten onze kansen momenteel niet. Maar dat moet toch een keer veranderen."

NOS UEFA Champions League Live, nabeschouwing en samenvatting op tv

Champions league wedstrijd fc barcelona barcelona bert van marwijk bayern münchen lionel messi philipp lahm youri mulder bayern finale landskampioen rennen zakken zegetocht uefa messi tegenstander barça coach halve finale commentator luis enrique catalanen knokken uefa champions league teams lionel frank snoeks marwijk enrique doelpunten.