Bekijk de uitzending van NOS Tour de France terug

Do 12 juli 2018 | 14:10 NOS Tour de France

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Tour de France gemist? Bekijk hier naar NOS Tour de France gemist.

NOS Tour de France

Datum
Do 12 juli 2018
Tijd
14:10 tot 18:00
Zender
NPO 1
Genre
Wielrennen op de weg
Jaar
2018
Presentatie
Herbert Dijkstra, Maarten Ducrot
Twitter hashtag
#TDF17
Uitzending gemist
NOS Tour de France gemist
Deel-url
gids.tv/20578083

Live: Tour de France etappe 6, een heuvelachtige etappe van Brest naar Mûr de Bretagne Guerlédan (181 kilometer).

De renners komen vandaag geen bergen van betekenis tegen, maar onderweg wachten wel een paar venijnige beklimmingen van de derde categorie en aan het eind wacht de gevreesde muur. Bovendien komt het peloton in de laatste kilometers een paar kasseienstroken tegen.

Tot slot volgt een klim van twee kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9 procent.

Michiel Elijzen, ploegleider bij Veranda's Willems-Crelan en NOS-analist, verwacht vuurwerk in de finale. "Hij is rechttoe rechtaan, maar heel steil. Ik vond het echt een pittige klim. Met twee kilometer is hij bovendien te lang om in één keer op te sprinten, dat red je niet."

Wie zijn volgens Elijzen de kanshebbers? "Zowel de klassementsmannen als types als Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert kunnen hier winnen. Maar ik tip Julian Alaphilippe, die vond ik gisteren heel sterk."

Bron: NOS.nl

Bekijk hoogtepunten van de Tour de France op gids.tv/onderwerp/tour-de-france.

NOS Tour de France op tv

Frankrijk wielrennen finale tour de france renners ronde van frankrijk vuurwerk maarten ducrot bergen bretagne herbert dijkstra hoogtepunten etappe herbert ducrot michiel elijzen muur wachten veranda's willems-crelan geen maarten.