Bekijk de uitzending van NOS Studio Sportzomer: De avondetappe terug

Za 30 juni 2012 | 23:35 NOS Studio Sportzomer: De avondetappe

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Studio Sportzomer: De avondetappe gemist? Bekijk hier naar NOS Studio Sportzomer: De avondetappe gemist.

NOS Studio Sportzomer: De avondetappe

Datum
Za 30 juni 2012
Tijd
23:35 tot 00:10
Zender
NPO 1
Presentatie
Mart Smeets
Twitter hashtag
#sportzomer
Officiële Twitter
@NOSavondetappe
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/7748026

Vanaf de dag dat in het Belgische Luik de proloog wordt verreden – vandaag – is ook NOS Studio Sportzomer De Avondetappe weer in koers.

Op steeds wisselende, sfeervolle, locaties in Frankrijk schuiven bekende gasten aan van binnen de wielerwereld, maar ook van daarbuiten.

Een greep uit de gastenlijst van dit jaar: de kersverse Nederlandse kampioenen Niki Terpstra en Annemiek van Vleuten, Peter Winnen, Dries van Agt, Jan Janssen, Marianne Vos, Herman Wijffels, Thomas de Gendt, Abdelkader Benali, Robbie McEwen, Bram Moszkowicz, Eva Jinek en Frits Spits.

De eerste twee dagen, als het EK voetbal nog aan de gang is, begint de uitzending later op de avond na het programma van Jack van Gelder: zaterdag 30 juni om 23.50 uur en zondag 1 juli – na de EK-finale – om 00.20 uur. Vanaf maandag 2 juli begint de Avondetappe omstreeks 23.00 uur.

Gastheer Mart Smeets wordt ook dit jaar bijgestaan door drie, steeds wisselende, vaste gasten: Bert Wagendorp, Thijs Zonneveld en Edwin Winkels. Wagendorp, columnist bij de Volkskrant en auteur van wielertijdschrift De Muur, maakt in deze rol zijn ‘Tourdebuut'.

Thijs Zonneveld, oud-wielrenner en schrijver van wielerverhalen, en de in Barcelona woonachtige sportjournalist Edwin Winkels waren vorig jaar ook al een week bij de Avondetappe te zien.

Michael Boogerd, ‘huisanalist' van de NOS, is vanaf de eerste Tourdag een vaste waarde in de Sportzomer-opstelling.

Voordat het stemgeluid van de Egyptisch-Franse zangeres Dalida in de eindtune klinkt, krijgen de kijkers ook vaste elementen als een samenvatting van de etappe van die dag, ‘de Dag van Morgen' en de Tourrebus voorgeschoteld.

In ‘de Dag van Morgen' wordt met een knipoog, op een filmische en historische wijze vooruitgeblikt op de etappe van morgen. Wie wonnen daar in het rijke Tourverleden? Door welke streek wordt gereden? Wat is er zo bijzonder aan het plaatsje waar de Tour start?

VANAVOND:

Presentator Mart Smeets ontvangt journalist Bert Wagendorp en oud-wielrenners Michael Boogerd en Peter Winnen. De BikeWriters zorgen voor live muziek.

NOS Studio Sportzomer: De avondetappe op tv

.
Promo - NOS Studio Sportzomer: De avondetappe