Bekijk de uitzending van NOS Studio Sport terug

Za 24 september 2011 | 13:30 NOS Studio Sport

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Studio Sport gemist? Bekijk hier naar NOS Studio Sport gemist.

NOS Studio Sport

Datum
Za 24 september 2011
Tijd
13:30 tot 17:20
Zender
NPO 1
Twitter hashtag
#studiosport
Kijkwijzer
Uitzending gemist
NOS Studio Sport gemist
Deel-url
gids.tv/6440233

Live verslag van het WK Wielrennen op de weg voor vrouwen.

Commentaar: Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra. Interviews en reportages: Han Kock

Verder een reportage van Mart Smeets over medaillekandidate Marianne Vos en interviews met Nederlandse deelneemsters.

Een voorbeschouwing van benecycling.com:

Over wie de absolute topfavoriet is kunnen we kort zijn. Marianne Vos is dit seizoen nagenoeg onklopbaar. Ze won in de massasprint, maar ook op grote hoogte was ze de beste. Dit leverde haar de eindwinst in de Giro Donne op, wat Pooley en co. ook probeerden. En ook won ze en passant nog even een paar wereldbekerwedstrijden. In de Waalse Pijl was ze misschien nog wel het meest indrukwekkendst. Of was dat toch de rit over de Mortirolo? In ieder geval, Vos is dé vrouw van het seizoen. Een wereldtitel zou een meer dan verdiende bekroning zijn voor dit seizoen.

En dan favorieten van de tweede rij. De op één na beste renster dit seizoen is een ploeggenoot van Vos. Annemiek van Vleuten won drie wereldbekers, en ook nog het eindklassement in die competitie. Vlaanderens Mooiste is ongetwijfeld haar mooiste zege dit jaar, of komt de wereldtitel roet in het eten gooien? De Wageningse kan fungeren als schaduwkopvrouw. Nederland komt overigens toch al met een sterke selectie. Ook Kirsten Wild en Martine Bras zouden het af kunnen maken als het tot een sprint komt.

Daarnaast is er de factor Duitsland. Judith Arndt is al winnares van de tijdrit, en in een wegwedstrijd behoort ze ook altijd tot de beteren. Het is echter de vraag of ze op dit parcours genoeg in haar benen heeft om weg te rijden van de rest. Én het is ook de vraag of ze niet moet rijden voor de kansen van Ina Yoko Teutenberg. Zoals bekend is deze, toch al op leeftijd zijnde Duitse, nog altijd één van de rapste dames uit het peloton.

Gaan we naar de overgebleven kanshebbers. Emma Johansson won onder andere de Omloop het Nieuwsblad, maar kwam voor de echt grote zeges toch steeds net iets te kort. Ze was er wel vaak dichtbij. Misschien dat ze zaterdag die ban kan breken? Het parcours ligt haar in ieder geval. Datzelfde geldt voor Giorgia Bronzini. Vorig jaar versloeg ze nota bene Vos in de sprint bergop in Geelong. Voor de rest zijn de Engelse dames Pooley en Cooke nooit kansloos. Al zal het voor met name Pooley moeilijk worden, aangezien ze niet één van de snelsten is.

NOS Studio Sport op tv

.