Bekijk de uitzending van NOS Studio Sport terug

Za 15 oktober 2016 | 12:30 NOS Studio Sport

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Studio Sport gemist? Bekijk hier naar NOS Studio Sport gemist.

NOS Studio Sport

Datum
Za 15 oktober 2016
Tijd
12:30 tot 16:00
Zender
NPO 1
Genre
Sportmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#StudioSport
Uitzending gemist
NOS Studio Sport gemist
Deel-url
gids.tv/16463344

Verslag van de wegwedstrijd voor vrouwen tijdens de WK Wielrennen in Qatar. Om 11.45 uur beginnen de vrouwen aan hun race door de woestijn. Rond 15.20 uur is duidelijk wie er een jaar met de regenboogtrui aan mag rijden.

Bondscoach Johan Lammerts kan rekenen op een ijzersterk achttal. Olympisch kampioene Anna van der Breggen weet zich gesteund door Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxane Knetemann, Amy Pieters, Marianne Vos, Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten.

Laatstgenoemde zal erop gebrand zijn zich van haar beste kant te laten zien. Tijdens de Olympische Spelen kwam ze op goudenmedaillekoers keihard ten val in de afdaling. Ze bleef lang roerloos op het asfalt liggen en velen vreesden voor haar leven. Ze hield er 'slechts' een paar gebroken ruggenwervels en een hersenschudding aan over.

Een maand later won Van Vleuten bij haar rentree direct de Ronde van België. Toen zei ze: "Ik weet niet hoe, maar ik voel me weer als in Rio. Die vorm is er nog steeds."

NOS Studio Sport op tv

.